Poetes de Badalona i Santa Coloma s’uneixen a Sant Jeroni contra la MAT

  0
  sant_jeroni_web.jpg

  06/07/2013 – El monestir acull aquesta tarda una sessió de poesia reivindicativa contra la instal·lació de la línia de Molt Alta Tensió; participen una vintena de poetes.

  El Monestir de Sant Jeroni de la Murtra acull aquest dissabte -19h- la voluntat de Badalona i Santa Coloma contra la instal·lació de la línia de Molt Alta Tensió a la Serralada de Marina. De mans de diferents associacions d’ambdues ciutats, com són ACOLITE, l’Associació de Poesia Ponte del Petroli, la Plataforma en defensa de la Serra de Marina i Can Zam, l’associació Els Verds de Badalona i Conreu Sereny, tindrà lloc la iniciativa ‘POE-MAT, eco-poesia contra la MAT’, un acte poètic i reivindicatiu que comptarà amb la participació d’una vintena de poetes i poetisses dels dos municipis veïns.

   

  Participaran els poetes Àngel Pla, Beatríz Patraca, Coloma Lleal, David Caño, Joan de la Vega, Joan Soler i Amigó, Joan Vinuesa, Jordi Cervera, Jordi Valls, Lilo 927, Lluís Calvo, Marçal Font, Odile Arqué, Paco Fanés, Payaso Manchego, Pedro Luis Cano, Primitiva Reverter, Ricard Mirabete, Roser Caño Valls i Valentí Soler.

   

  També intervindran Santi Tornero de la Plataforma de Defensa de la Serralada de Marina i Can Zam, Ricard Vidal de Conreu Sereny i Francesc Alfambra de l’associació Els Verds de Badalona.

   

  Els organitzadors consideren que “el model energètic espanyol heretat del Plan Energético Nacional dels governs franquistes adjudiquen prioritat absoluta a l’oligopoli nuclear”. Aquest oligopoli, diuen, és el responsable del bloqueig del desenvolupament de les energies renovables, de l’autogeneració i de l’autoconsum.

   

  Des d’aquesta perspectiva, “la MAT és un model energètic obsolet, brut i contaminant que augmenta la tensió sobre el territori” i “que només beneficia al lobby nuclear”. “Per tot això diem: la Mat ni aquí ni enlloc! Volem una transició energètica fonamentada en l’estalvi, l’eficiència i les energies renovables 100%”.