Projectes il·lusionants inaugurats amb lesions

  0
  27
  DSC_0088_1.JPG

  15/09/2016 – L’AE Badalonès i el Círcol Cotonifici Badalona han configurat dues plantilles molt atractives, tot i que els problemes físics els estan causant dificultats en el dia a dia.

   

  Uns s’estrenen a Copa Catalunya per primera vegada en la seva història; els altres volen recuperar-se del descens sofert el curs passat engrescant el públic de la Plana amb un joc alegre i vistós.

   

  L’AE Badalonès i el Círcol Cotonifici Badalona encaren la recta final de la pretemporada en una situació força precària des del punt de vista físic. Les lesions han fet la guitza als dos equips des de l’inici de la preparació, circumstància que, un cop se superi, no hauria d’impedir que els dos blocs completessin un bon any.

   

  Gaudir de la Copa

   

  Després de l’històric ascens aconseguit la temporada passada, l’AE Badalonès es prepara per disputar per primer cop la Copa Catalunya. Els dimonis, malgrat les baixes, arribarien a la final de la 30ª Copa Badalona, caient davant el Sant Josep (90-67).

   

  “La Copa Badalona és un torneig que va bé per fer una pretemporada amb partits competitius. Aquest any, he de dir que sóc bastant crític amb el sistema de competició. Nosaltres hem pagat un preu alt pel fet de jugar tres partits en un marge de 24 hores”, valorava Xavi Riera, entrenador del Badalonès.

   

  Segons el tècnic, els vermells jugarien “la final bastant condicionats”, ja que, “després d’una gran sortida del Sant Josep, amb Cuesta marcant diferències, no vam ser capaços d’enganxar-los per la manca d’efectius”. Per Riera, el Sant Pep “és un equip jove que t’obliga estar a un nivell físic que ara no tenim”.

   

  Les dificultats en forma de lesions que està patint el Badalonès tenen noms propis. Eric Balagué i Xavi Moreno han sofert un trencament de fibres, mentre que Marc Cuesta i Adrià Sánchez han passat o passaran pel quiròfan. A més, José Miranda i Juanca Vicente arrosseguen diferents molèsties.

   

  “Teníem un amistós planificat contra Ciutat Vella. L’hem anul·lat perquè prefereixo que la gent descansi. Evidentment, arribarem una mica justos a l’inici del campionat”, lamentava un Xavi Riera que espera recuperar a tres dels tocats per l’estrena contra el Sant Narcís (1 d’octubre a casa a partir de les 19:30h).

   

  Buscant crear un vestidor amb el talent i l’experiència suficient per jugar a Copa, l’AE Badalonès ha efectuat diferents altes interessants. Xavi Moreno (Hospitalet d’EBA), Juanca Vicente (Grup Barna), José Miranda, David M’bodji (ex del Grup Barna, Ripollet i Granollers) i Adrià Sánchez han aterrat a la Plana.

   

  “S’ha pogut confeccionar un grup atractiu. Ara caldrà veure si podem funcionar bé com a equip, però jo penso que sí. Tenim jugadors amb experiència per competir a Copa. L’objectiu és la permanència, però nosaltres volem estar el més amunt possible”, exposava el tècnic vermell.

   

  Pretemporada accidentada pel Círcol

   

  Un dels altres equips masculins que té la Plana com a feu principal, el Círcol Cotonifici Badalona, també s’ha vist sorprès per diversos contratemps en forma de lesions. El bloc de Víctor Carrasco ve de patir un descens que l’ha dut de Copa a Primera Catalana i ara vol recuperar les bones dinàmiques.

   

  “Tenim el tipus de plantilla que volíem. Buscàvem un perfil de jugadors joves,  de Badalona, d’una generació similar i que s’adaptessin bé a un estil ràpid i versàtil”, destacava Carrasco.

   

  Segons l’entrenador dels blaus, “els fitxatges de Carles Olivares, Alex Molina i Joan Arimont, procedents del Sant Pep, encaixen a la perfecció dins d’aquest perfil”. A més, Carrasco ha recuperat per la causa un antic conegut seu: el base Jaume Balcells.

   

  “El vaig tenir al Natzaret i creiem que ens pot aportar un punt de veterania interesant; igual que l’altre base, l’Andreu Lladó”, assegurava el tècnic badaloní. A nivell interior, el Círcol ha signat el pivot Nil Colomer (ex de l’AE Minguella) i a l’Hèctor Pardo (Lluïsos ‘B’), un pivot de gran envergadura.

   

  “En general, hem incorporat jugadors que tenen experiència en categories superiors. El més important, però, ha estat buscar un ambient de vestidor ideal. Menys l’Hèctor, tota la resta es coneixien perfectament. Tots pugen ben entrenats i encaixen en el perfil de jugadors treballadors. Crec que és un equip que és fàcil d’entrenar”, celebrava Víctor Carrasco.

   

  Després de patir un descens dolorós, havent de passar per la promoció, el Círcol vol “tornar a gaudir” del bàsquet. “Sempre dic que, a vegades, són els jugadors els que li marquen a l’entrenador el nivell d’exigència. Aquest grup fa que encarem el projecte del sènior amb il·lusió”, reconeixia l’entrenador del Cotonifici.

   

  Ara bé, a la Plana no tot han estat alegries. La pretemporada gairebé s’ha convertit en un calvari per culpa de les lesions i no hi ha hagut marge suficient per preparar el debut a Primera (grup II) de dissabte (a les 19:30h al camp del Malgrat).

   

  “Ara mateix hi ha només cinc efectius del primer equip que estan entrenant”, lamentava Víctor Carrasco. Andreu Lladó i Hèctor Pardo es recuperen de dues lesions, hi ha diversos jugadors que han caigut malalts i Nil Colomer ha patit problemes d’esquena. Per acabar-ho d’arrodonir, Olivares està estudiant fora de Catalunya i no podrà jugar amb regularitat fins d’aquí a uns mesos (tot i que serà en el debut).

   

  “Encara no hem pogut gaudir d’aquest bon ambient que es va viure en la post-temporada. Tot i així, l’objectiu és estar dins de la zona alta. La idea és fer un bàsquet dinàmic i ràpid que enganxi la gent”, sentenciava l’entrenador del Cotonifici.