Protecció Civil insta a Badalona i altres ciutats a aturar obres

  0
  41
  incendi-jonquera-laura-guardiola.jpg

  23/07/2012 – El fum provocat per l'incendi de l'Alt Empordà està afectant a la zona del Barcelonès, fins on han arribat les cendres; es recomana aturar obres de construcció per evitar empitjorar la qualitat de l'aire.

   

  La Direcció General de Protecció Civil ha recomanat a 40 municipis que evitin les obres de construcció, rehabilitació i demolició per no empitjorar la qualitat de l'aire que s'ha vist agreujada per l'incendi de l'Alt Empordà. Es tracta d'una quarantena de localitats, entre elles Badalona del Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Oriental declarades com a zona de protecció especial de l'ambient atmosfèric per partícules en suspensió. L'objectiu és evitar totes aquelles activitats que puguin augmentar les partícules en suspensió i agreujar la situació de la qualitat de l'aire, que ja s'ha vist afectada pel fum que arriba des de l'Alt Empordà, i per això es demana que es posposin les obres sempre que sigui possible.

   

  Protecció Civil ha recomanat no portar a terme aquelles obres que no siguin necessàries i que es puguin programar per una alta data. En el cas que no es puguin posposar ha dit que "caldrà aplicar les mesures de prevenció i correcció més estrictes possibles".

  Entre aquestes, està cobrir les façanes amb lones, instal·lar tubs encapsulats i embolicar-los amb lones i efectuar la descàrrega de runes o materials que provoquin pols a contenidors tancats amb lones o dispositius d'eficàcia similar. L'objectiu final és minimitzar l'emissió de partícules en la càrrega i manipulació d'aquest tipus de materials.

  També recomanen escombrar, aspirar i fer ruixats amb aigua amb la periodicitat necessària per minimitzar la formació de possibles núvols de pols, adequar l'alçada dels apilaments perquè no superi l'alçada dels sistemes físics instal·lats, cobrir completament el material que provoca pols que transporten camions i controlar que l'alçada de la càrrega és inferior a l'alçada del contenidor del vehicle de transport, així com limitar i complir la velocitat màxima de circulació d'aquests vehicles per l'interior del recinte de l'obra pública a 20 kilòmetres per hora.

   

  A través de Twitter, badalonins i badalonines es preguntaven avui a què era degut l’olor a cremat i el to grisós del cel. El fum provocat pels incendis a l’Alt Empordà està afectant a la zona del Barcelonès, fins on han arribat les cendres suspeses en l’aire.