Revés inesperat (0-1)

0
    31

26/04/2014 – No hi ha manera que el CF Badalona segelli la permanència. Haver sumat els tres punts contra el Vila-real B al Centenari hauria enllestit la feina, però en el pitjor moment els escapulats van fallar.

26/04/2014 – No hi ha manera que el Badalona segelli la permanència. Haver sumat els tres punts contra el Vila-real B al Centenari hauria enllestit la feina, però en el pitjor moment els escapulats van fallar i ara hauran d’esperar al resultat del partit d'aquest diumenge entre el València Mestalla i el Prat per saber si ja poden respirar tranquils o si els tocarà patir. Els escapulats necessitarien un triomf del Prat o un empat com a mal menor, perquè el Mestalla, que ara ocupa plaça de promoció de descens, està a set punts i si guanya es col·locaria a només a quatre dels escapulats. Una situació perillosa amb dos compromisos complicats per als de Piti Belmonte en les dues darreres jornades, al camp de l’Huracán i a casa contra el Lleida.

El Vila-real B aterrava al camp del Centenari amb els deures fets i sense res en joc, però si algú esperava que vingués de passeig es va equivocar. L’equip de Lluís Planagumà va ser superior pràcticament tot el partit, demostrant no només la seva qualitat individual, sinó exhibint molta més intensitat que un Badalona inesperadament endormiscat. Des del novembre que els de Piti Belmonte no perdien a casa (6 victòries i 4 empats), i la ratxa es va tallar en el moment més inoportú per culpa d’un golàs d’Espiricueta, que acabava d'entrar al terreny de joc, al minut 68. Un xut des de 25 metres amb una paràbola espectacular que va entrar per tot l’escaire. Un gol que va ser un gerro d’aigua freda i que va fer justícia als mèrits dels visitants. Cert que just abans del 0-1 Castillo, tot sol dins l’àrea, va fallar un gol cantat que podria haver capgirat la situació. Però també que els grocs estaven sent els dominadors del partit.

Només en els primers compassos del matx el Badalona va semblar agafar les regnes, posant setge a la porteria rival. Joaquim, amb un xut potent que va refusar Aitor (11’), i Negredo (16’), després d’una bona combinació per la banda dreta, van protagonitzar les primeres aproximacions, però qui va tenir la oportunitat més clara va ser un Vila-real letal en les transicions, absolutament vertiginoses. Una d’elles, després d’un córner favorable al Badalona, va servir perquè Pablo es plantés sol davant de Marcos. El gol semblava un fet, però el davanter va enviar la pilota fora quan ho tenia tot de cara. L’ensurt va destarotar el Badalona, sense control al mig del camp i patint al darrere davant del talent i la velocitat dels jugadors del Vila-real. Es va arribar al descans amb 0-0, però el resultat podria haver estat perfectament un 0-2, perquè just abans de la pausa els de Lluís Planagumà van tenir dues noves ocasions molt clares.

En la represa Piti Belmonte va fer entrar Abraham, que sortint d’una lesió es va quedar d’entrada a la banqueta. La seva entrada, però, no va servir perquè el Badalona millorés substancialment en atac. Els escapulats van resoldre alguns problemes defensius i van estar més ordenats que en la primera meitat, però sense acabar de girar rodons. Tot podria haver canviat, però, si Castillo no hagués fet misto quan, tot sol dins l’àrea, va rebre una excel·lent centrada de Boniquet. Va fer l’efecte que va dubtar entre rematar de cap o no, i va perdonar un gol cantat (65’).  Un error que va precedir el 0-1, tres minuts més tard. Un gerro d’aigua freda. Draman, que acabava d’entrar per Negredo, va tenir l’empat poc després amb una pilota recuperada per Abraham a la frontal de l’àrea. El seu xut va sortir alt i el Badalona, tot i intentar-ho, ja no va poder evitar una derrota dolorosa i, sobretot, inoportuna.

CF Badalona (0): Marcos, Ferrón, Fran Grima, Joan Castillo, Cárdenas, Sergio Maestre, Velillas (Abraham, 46’), Puigdollers (Lázaro, 76’), Negredo (Draman, 67’), Joaquim i Boniquet.

Vila-real B (1): Aitor, Blázquez, Alic, Fran, Galas, Edu, Cámara (Aleix, 82’), Felipe (Espiricueta, 62’), Pablo, Sergio i Juanto (Esteve, 76’).

Gols: 0-1 Espiricueta (68’).

Àrbitre: Juan Luís Pulido Santana. No va ensenyar cap targeta. Abans del partit es va guardar un minut de silenci en memòria de l’exentrenador del Barça Tito Vilanova.