Un equip de mediadors actuarà al polígon Can Ribó per promoure un oci nocturn cívic

  0
  55
  botellon.jpg

  19/07/2017 – A més de la campanya de convivència, es reforçarà la neteja i la presència de Guàrdia Urbana.

  L’Ajuntament de Badalona posa en marxa aquest estiu una campanya que promou el civisme a l’hora de gaudir de l’oci nocturn. La iniciativa, que té com a lema ‘Soc Top, gaudim la festa, cuidem Badalona’, ofereix un servei de mediació nocturna que busca sensibilitzar, prevenir i gestionar els possibles conflictes de baixa intensitat que es produeixen durant la nit a l’espai públic.

   

  El servei de mediació es concentra al polígon industrial de Can Ribó, al voltant dels carrers de la ciutat on es troben els locals d’oci nocturn de Badalona. L’equip de mediadors està format per cinc professionals que actuaran els divendres i els dissabtes des de les 11 de la nit fins a les 3 de la matinada.

   

  Més neteja i recollida de residus

   

  Per tal d’afavorir i facilitar el civisme dels usuaris i usuàries, s’han instal·lat noves papereres en la zona per assegurar que es poden assumir més quantitat de residus que es produeixen durant les nits a l’àrea de Can Ribó. També està prevista la col·locació de sis contenidors de recollida de brossa a la zona, de 1.100 litres de capacitat; i que un equip extra de neteja, amb un conductor i un peó, treballi dissabtes, diumenges i festius en horari de matí amb una màquina de neteja a pressió que actuarà a l’àrea d’influència de l’oci nocturn.

   

  Reforç dels controls de Guàrdia Urbana

   

  A més, també s’ha reforçat el servei de la Guàrdia Urbana els divendres, focalitzant els controls en el consum d’alcohol i drogues a la via pública i els dissabtes en la intervenció en el control del trànsit. Aquest reforç del patrullatge policial durant les nits de divendres i dissabte va iniciar-se a mitjans de juny i durarà fins a principis del pròxim mes de setembre.

   

  La iniciativa presentada per l’Ajuntament de Badalona estableix un canal de comunicació constant amb el veïnat de la zona i les associacions de veïns per tal que puguin aportar les seves opinions i valorar en tot moment la implantació de la campanya: [email protected].

   

  La campanya de mediació nocturna vol assegurar també que l’oci nocturn es desenvolupa sense actituds i actes de caràcter sexista. En aquest sentit, el personal de les discoteques i bars de la zona i els agents de mediació rebran una formació de gènere impartida per l’associació Candela.

   

  Les mesures, fruit d’una diagnosi prèvia

   

  La campanya sorgeix després d'una diagnosi efectuada durant el passat mes de març que va recollir les dades objectives per proposar i implementar les mesures necessàries per assolir els objectius de la campanya.

   

  El procés de diagnosi va ser efectuat per un equip d’agents d’oci nocturn que durant quatre nits va desenvolupar tasques de prospecció i observació al polígon de Can Ribó. Els mediadors van fer entrevistes sobre el terreny amb usuaris i usuàries dels locals i dels carrers de la zona, van tenir contacte directe amb els treballadors i gestors dels bars i discoteques, van contactar amb els comerços nocturns situats a la zona i van complementar tota la informació rebuda amb els agents i les agents de la Guàrdia Urbana de Badalona que treballen en aquesta àrea.