Un nou incident contra un agent a Sant Roc revifa les reclamacions de nou material a Guàrdia Urbana

  0
  46
  IMG_8120.JPG

  15/09/2016 – Un agent es va veure involucrat en un moment de tensió i l'aparell de ràdio no va funcionar quan es disposava a demanar reforços.

  Després d'un estiu més o menys tranquil a la ciutat a nivell d'incidents, alguns sectors de la Guàrdia Urbana han tornat amb les reivindicacions del darrer any sobre la taula, revifades els darrers dies per un nou incident a la comissaria del barri de Sant Roc.

   

  El passat divendres, cap a les 10 de la nit, quan es produia el canvi de torn, l'únic agent present a la instal·lació va haver de sortir a cridar l'atenció a un cotxe que estacionava a la plaça reservada per al cos policial. Com va succeir fa uns mesos, els ocupants del cotxe van increpar l'agent i s'hi haurien encarat en actitud ofensiva, relaten fonts del cos.

   

  El policia, disposat a demanar ajuda a les patrulles de la zona, es va veure impossibilitat pel mal funcionament de l'emissora de ràdio i no va poder cridar ningú. Afortunadament, l'incident es va tancar sense cap agressió destacable, ja que van aparèixer companys d'una patrulla.

   

  El fet, que no va tenir greus conseqüències per a l'agent afectat, ha tornat a posar l'accent en la reclamació que grups sindicals com l'SFP han reivindicat fortament el darrer any, relatives a la necessitat de noves emissores i armilles antibales, així com la petició de tancament de la comissaria de Sant Roc.

   

  El darrer any, des del govern s'afirmava que es posarien en marxa processos de compra tan d'armilles antibales, l'adquisició de les quals es va iniciar aquest estiu, i de noves emissores i aparells de radiotransmissió. També existeixen partides per a recursos com alcoholímetres i drogotests.