Una nova canonada recuperarà gairebé un 90% de l’aigua de la fuita de Canyet

  0
  224

  L’aigua anirà desviada al dipòsit pluvial de Montigalà

  Un dels problemes que més clamaven al cel, sembla que tindrà, per fi, una solució d’urgència. Una nova canonada recuperarà per a reg 160.000 litres al dia de la famosa fuga d’aigua de Canyet. L’Ajuntament de Badalona va posar en marxa aquest dilluns les actuacions que permetran reaprofitar gran part de l’aigua que fins ara va directe al clavegueram.

  Les obres consistiran en la instal·lació d’una nova canonada de 70 metres, amb una part soterrada i una altra en la superfície, que desviarà l’aigua per reconduir-la al sistema de canalització d’aigua freàtica municipal i emmagatzemar-la en un dipòsit ubicat al barri de Montigalà. Des d’allà s’extraurà per fer-la servir per regar les zones verdes de part de la ciutat.

  Les negociacions entre l’Ajuntament i l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat es va iniciar al mes d’abril. En aquell moment acordaven arranjar la canonada que se supedita al seu desdoblament amb una inversió de 36 milions d’euros amb la previsió de que s’acabessin el 2025.

   

  18 anys de malbaratament

  L’any 2008 es va detectar una important pèrdua d’aigua al voltant de la Torre Codina al barri de Canyet i es va determinar que la fuita provenia de la canonada d’Aigües Ter Llobregat que s’encarrega de portar l’aigua des de la potabilitzadora del Ter, a Cardedeu, fins a la de Trinitat. Durant més de 18 anys la situació s’ha mantingut amb un malbaratament aproximat d’uns 180.000 litres al dia, però gràcies a la feina dels serveis tècnics de l’Ajuntament, amb la col·laboració d’empreses especialitzades, s’ha aconseguit detectar en la zona nord de la ciutat quin és el punt exacte on l’aigua de la fuita torna a brollar. Aquest fet permet controlar amb precisió la riera natural per on arriba l’aigua i executar la solució de la nova canonada.

  Les obres per reaprofitar l’aigua, que s’estan executant en una àrea que pertany a un privat, estaran enllestides durant aquest mes d’octubre. Es preveu que la solució faci que disminueixi almenys el 95% del flux d’aigua que actualment baixa per la Riera de Canyet, ja que probablement encara  correrà aigua que es filtri d’altres zones de la muntanya. No obstant això, si després de l’actuació es detecten noves fuites, l’Ajuntament treballarà per fer noves accions que minimitzin el malbaratament.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí