Penya i Llefià recuperen l’estabilitat

0
    45

27/03/2017 – El bloc de Toni Madrid empata amb el líder després de guanyar-li el derbi al Natzaret ‘B’; a Primera, doble derrota de Sant Andreu i Minguella.

Els resultats de les últimes setmanes de competició han creat una clara línia de separació entre les sensacions exhibides pels equips badalonins de la Primera i de la Segona Catalana femenines. En la categoria més alta, continuen els maldecaps pel Natzaret (9/14) i l’AE Minguella (8/15).

El Sant Andreu ocupa la desena plaça de la taula després de caure a casa contra l’Escola del Carme (57-66). El conjunt de Sabadell obria el xoc amb un ritme d’anotació elevat, arribant a gaudir d’un +11 favorable durant el primer període (8-19). Aquest avantatge es mantindria al descans (22-33), donant-li el marge suficient a les visitants per aguantar la millora del Natzaret (38-44) i trencar el duel amb dos triples de Mas i Gené (44-57).

La Minguella, per la seva part, donava la sorpresa negativa del cap de setmana cedint contra el cuer, un AB Premià (54-60) que semblava mort quan només s’havien disputat nou minuts (27-12). Les visitants, però, van anar millorant a cop de defensa (44-39) per acabar escombrant la Minguella amb un 10 a 21 en l’últim període.

Tot torna a començar

Al grup IV de la Segona Catalana, les coses es tornen a posar de cara per a dos equips de Badalona. La UB Llefià (17/6) encadena triomfs i empata amb el Sant Just al capdavant de la taula i el Divina Joventut (13/10) es posa quart després d’una bona ratxa.

Les verd-i-negres superaven el Pia Sabadell (56-48) gràcies a dos últims minuts brillants a l’hora de protegir la seva cistella. En aquest tram del duel, el Bàsquet Pia només podria anotar tres punts i veuria amb impotència com el canell d’Anna Calàbria ho sentenciava tot.

En relació a la UB Llefià, la formació de Toni Madrid s’imposava a domicili a un Natzaret ‘B’ (12/11) que torna a tenir dificultats (57-71). Montse Tajes obria el duel amb força pel co-líder, el qual marxava en el marcador gràcies a un triple i a una cistella de dos de Valls (9-21).

El Sant Andreu reaccionava gràcies a l’aportació de Rams, a la defensa i a un últim triple convertit per Fuentes abans del descans (34-33), tot i que el Llefià tornaria a mostrar-se més fi en la represa (45-49). El joc ràpid d’Iria Rodríguez i Tajes serviria per endur-se un valuós triomf de Pomar (57-71).

Balanç de tres a quatre

Per acabar, a la Tercera Catalana s’hi donarien tres triomfs i quatre derrotes badalonines. Al grup VIII, el Sant Pep (14/6) s’enduria el derbi (57-61) contra el Natzaret ‘C’ (10/10) i la Minguella ‘B’ podria guanyar un partit de baixa anotació davant el Pia Sarrià (30-28). Qui cauria derrotat és la UB Llefià ‘B’ (4/15), vençuda pel Ramon Llull (77-57).

Al grup V, el Círcol (15/5) es consolida en tercer lloc després de vèncer l’Imma (87-29). Badalonès (12/7) i Minguella ‘C’ (8/12), però, no podrien assolir bons resultats contra el Martinenc ‘B’ (55-50) i el Claret (43-49).