Adéu a la Lliga Catalana

0
23

Els verds-i-negres tornaran a jugar dissabte contra el Barça per un lloc a la final de la Supercopa d’Espanya (21:30h).

La final de la Lliga Catalana no ha decebut. Els dos equips catalans més en forma es trobaven a la final després d’haver jugat 32 finals anteriorment (13 per la Penya i 19 pel Barça). A priori, per nivell de la plantilla i fons d’armari, els blaugranes partien com a favorits, però la falta de ritme i de preparació podia fer créixer les oportunitats de la Penya.

L’inici de partit ha tingut com a protagonista la Penya, en què ha dominat els primers 8 minuts a partir de defenses tancades i aprofitant la superioritat en el joc interior, en què Tomic i Ellenson han estat els referents. A la que el Barça s’ha vist en cert perill (10-19 avall) ha pujat una marxa i ha castigat els errors dels de Badalona – una antiesportiva de Pau Ribas i cometent un 2+1 -. La Penya, però, ha aconseguit imposar-se al primer quart tancant-lo amb una cistella a l’últim segon d’Andrés Feliz (21-17).

El segon període, com era d’esperar, ha començat amb una embranzida dels blaugranes amb Kuric castigant des del perímetre. El Barça s’ha aconseguit posar per davant, però el nou fitxatge de la Penya, Henry Ellenson, ha estat el màxim protagonista de la primera meitat anotant 14 punts. La rèplica del rival ha estat immediata i l’escorta mallorquí Alex Abrines ha clavat dos triples consectius perquè el Barça marxés al descans 41-37 a dalt. La Penya ha pecat d’anotació des de la banqueta.

La segona part ha començat amb un descontrol absolut, sense atacs posicionals ni sistemes. Kyle Guy – que no havia aparegut en la primera meitat – ha anotat un triple i Tomic ha continuat sent referencial dins la pintura aprofitant el seu talent superior per apropar-se al marcador. Amb diferències mínimes, el moment de Cory Higgins ha arribat amb jugades individuals de qualitat i un Rokas Jokubaitis diferencial a camp obert. El Barça ha sabut aprofitar les 4 pèrdues de la Penya fent un parcial de 9-0. Simon Birgander ha anotat 5 punts seguits per retallar una diferència de dues xifres. 59-68 pel Barça al final del 3er quart.

La diferència de 9 punts ha estat controlada de manera còmoda pels blaugranes. No han donat intent de remuntada a la Penya en cap moment. Els primers minuts de partit ha estat una molla constant, en què la diferència oscil·lava entre els 7 i 12 punts. Guy ha despertat anotant 8 punts seguits, però Laprovittola també  a trobat el seu moment i Kalinic ha estat letal amb 11 punts al 4rt quart.

La Penya no s’ha rendit en cap moment, però les seves anotacions no seguien amb bones defenses. Per acabar, Ante Tomic ha marxat amb molèsties, mirant la Supercopa de dissabte a l’horitzó.