Badalona se suma un any més a la Nit dels Museus

0
91
museu.JPG

Dissabte 18 de maig, de 19h a 1 de la matinada i Entrada lliure amb aforament limitat

El Museu de Badalona se suma a la celebració de la Nit dels Museus, un dels actes més populars que s’organitzen amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus (18 de maig). Aquesta Nit és una vetllada única en què aquests espais, amb maneres de fer habitualment diürnes, obren les portes fins tard.

Enguany la Nit dels Museus coincideix amb el Dia Internacional dels Museus, fet que no es donava des de fa cinc anys.

Des de les 7 de la tarda i fins a la 1h de la matinada el Museu obrirà les portes dels espais museïtzats de la ciutat romana de Baetulo i convida-vos a passejar-vos-hi d’una manera diferent, amb calma i sense presses, aprofitant aquesta singular festa del patrimoni per descobrir l’impressionant llegat romà que es conserva a la nostra ciutat.

Aquest any es podran veure gratuïtament l’espai Termes-Decumanus, el Jardí de Quint Licini, la Casa dels Dofins i la Casa de l’Heura.

 

La Nit dels Museus a la resta de l’àrea mteropolitana

La Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona s’adhereix a la celebració del Dia Internacional dels Museus i de la Nit dels museus, que enguany coincideix el mateix dia, dissabte 18 de maig, una data que cada any recorda la importància que tenen aquests equipaments culturals de primer ordre.

Aquest 2024, el Comitè Internacional dels Museus (ICOM) ha triat com a tema troncal el paper dels museus en l’educació, la investigació i la recerca, i els museus locals volen aprofitar aquesta commemoració per mostrar i posar en valor la feina que realitzen per al foment de l’educació, l’aprenentatge i el raonament crític, a través de les seves exposicions i activitats, i també de les accions d’investigació i recerca que duen a terme en relació a les seves col·leccions i àrees de coneixement.

Al web de la Xarxa de Museus Locals es recullen un centenar de propostes de tot tipus per gaudir de la jornada del Dia Internacional dels Museus, així com de la Nit dels Museus, entre visites guiades i tallers, jornades de portes obertes, rutes per descobrir indrets emblemàtics, concerts, dansa i visites teatralitzades, xerrades, cinema, mappings, performances i moltes més activitats per a tots els públics. Totes aquestes propostes posen de manifest una gran creativitat i innovació en el format i contingut de les activitats dels museus locals, que volen fer partícips els visitants en la creació d’experiències i records.

FER UN COMENTARI

Si us plau introdueix el teu comentari!
Si us plau introdueix el teu nom aquí