L’AVV Juan Valera vol impulsar la inclusió social dels gitanos romanesos

  0
  gitanosrumanos.jpg

  30/06/2012 – L'associació de veïns va realitzar dimarts una reunió amb més entitats socials i civils de Badalona, a més de professionals d'educació i treball social, per analitzar la situació i buscar solucions en aquest àmbit.

  L’associació de veïns Juan Valera va organitzar dimarts a la tarda una reunió per tractar la inclusió social del col·lectiu gitano romanès, on van participar una trentena de persones, entre les quals hi havia membres d’entitats veïnals d’altres barris de la ciutat, així com associacions culturals i socials, professionals d’educació i treball social. A la sessió es va convidar a Elias Hemelsoet, investigador belga sobre la inclusió social d’aquest col·lectiu i membre del projecte EMIGRA a la UAB, que va aportar experiències per compartir a Badalona.

   

  Després d’una primera aproximació sobre la realitat al barri i a la ciutat, van sorgir propostes de treball que seran concretades en una segona sessió el proper dimarts 3 de juliol, a les 17h, a la mateixa entitat veïnal. Segons el president de l’AVV Juan Valera, Luís Moreno, “els barris de Llefià i la Salut tenen problemes complexos, i això dificulta la convivència entre diferents col·lectius. Per aquest motiu, nosaltres treballem per la inclusió social, impulsant totes les iniciatives que sorgeixin democràticament des de l’entitat”.

   

  En aquesta primera trobada hi va haver consens sobre la responsabilitat del govern local per treballar la convivència des de la prevenció i la pedagogia i no des de la repressió, la qual genera més inseguretat. A més, es va fer palesa la necessitat de treballar conjuntament diferents entitats i persones voluntàries, sempre de tu a tu amb el col·lectiu gitano romanès, ja que garantint un coneixement real de les diferents necessitats hi ha més probabilitat d’aconseguir la inclusió social de tota la ciutadania.