200 persones comencen a formar una candidatura d’esquerres per ‘Guanyar BDN’ a les municipals

  0
  ara es dema artur.jpg

  23/09/2014 – L'escola Artur Martorell va acollir dissabte la segona assemblea de la iniciativa, que podria anomenar-se 'Guanyar Badalona'.

  L’escola Artur Martorell, a Casagemes, ha acollit aquest cap de setmana la segona assemblea de l’Ara És Demà, la iniciativa política que pretén aglutinar un front d’esquerres a Badalona format per partits, entitats, moviments socials i ciutadans a nivell particular que es vulguin sumar. Al voltant de 200 persones es van reunir durant tot el matí de dissabte per continuar debatent propostes i maneres de fer encaminades a formar i presentar una candidatura municipal amb autonomia pròpia que no depengui de cap sigla partidista, sinó que tingui entitat per si mateixa.

   

  Fonts internes expliquen que l’assemblea, tot i les “dificultats”, avança i ha fet un altre pas endavant. Les comissions de treball constituïdes per tots els participants han elaborat i consensuat un manifest que es farà públic durant els propers dies i ja treballen en la convocatòria de la següent trobada oberta, que serà abans de finals d’any. Pel moment, el col·lectiu ja ha decidit prescindir del nom Ara És Demà i agafar una nova nomenclatura. L’escrit consensuat es titula ‘Guanyar Badalona’ (en la línia d’altres moviments semblants, com ara Guanyem Barcelona), i des de l’assemblea no descarten prendre aquest mateix nom.

   

  Recordem que la iniciativa sorgeix d’una proposta d’Iniciativa que va donar el tret de sortida a La Llauna el passat mes de maig. Tot i l’impuls per part de l’agrupació d’esquerres, el projecte polític agrupa i obre portes a partits, societat civil i ciutadania i s’ha deslligat del lideratge d’ICV des de la seva primera assemblea, a partir de la qual són els seus integrants els encarregats de conduir un moviment que no tanca portes a ningú i que vol construir-se a si mateix des de la ciutadania.