23 minuts de somni acaben en malson (83-78)

0
    28

10/12/2017 – Un Divina Joventut bipolar ha deixat escapar a Fuenlabrada un partit que tenia gairebé a la butxaca. Amb 19 punts de marge (33-52), i després de fer els millors minuts del curs, els verd-i-negres s'han enfonsat de forma inexplicable per acabar perdent 83-78.

10/12/2017 – Derrota dolorosa a Fuenlabrada (83-78). Un Divina Joventut bipolar ha ofert els millors minuts de la temporada però incomprensiblement s’ha esfondrat quan ho tenia tot de cara, amb 19 punts de marge (33-52) a l'inici del tercer quart. Popovic (22 punts), Eyenga (21) i Smits (17) han liderat la remuntada dels madrilenys i quan les diferències s’han escurçat ha aparegut la por a perdre. L’equip verd-i-negre ha perdut de cop l’encert ofensiu, ha plegat veles en defensa i no ha sabut sortir de l’espiral negativa per acabar encaixant una desfeta de les que deixen ferides, per la sensació de gran oportunitat perduda. Cal passar pàgina, perquè la lliga torna a l’Olímpic, diumenge vinent contra el Tecnyconta Saragossa, i a casa sí no es pot fallar.
    Els primers 23 minuts de la Penya al pavelló Fernando Martín són d’aquells per emmarcar. Clarividents en atac, amb un encert descomunal en el tir (7/10 triples), i granítics en defensa,  els verd-i-negres han empetitit el Fuenlabrada. Jordan (8 punts), imperial dins la pintura, ha exemplificat la total hegemonia verd-i-negra, imposant la seva llei i enviant Gabriel Olaseni a la banqueta amb tres faltes. La fortalesa de la Penya, però, no tenia un únic nom propi, sinó que pivotava al voltant de l’aportació coral de tot l’equip, amb tothom sumant: Vidal (8), Wayns (7), Richard (7), Gielo (5)… Ni el despertar de Popovic, que acostava momentàniament els madrilenys en el marcador (33-38), aconseguia fer trontollar els verd-i-negres, que restablien la normalitat amb un 0-7 per tancar la primera part (33-45).
    El pas pels vestidor no ha alterat el guió. Amb un Wayns cada cop més decisiu, la Penya ha allargat el parcial fins a un 0-14 que semblava liquidar definitivament el partit (33-52). Pels 19 punts de renda i, sobretot, per la gran imatge exhibida pels d'Ocampo. Inesperadament, però, el matx ha acabat en malson. La Penya, que ha tornat a tenir la baixa de Birgander, ha perdut sobtadament la brúixola, ha començat a dubtar quan els madrilenys han encetat la remuntada i la por a perdre un partit que tenia guanyat ha acabat de paralitzar-la. Un parcial de 19-3, amb Popovic i Smits fent estralls, ha dilapidat l’avantatge (52-55). I el daltabaix s’ha consumat en el darrer quart. El Joventut ha pogut resistir una primera escomesa (62-69), però la irrupció d’Eyenga i una rigorosa antiesportiva a Kulvietis han acabat d’esfondrar un castell que pocs minuts abans semblava inexpugnable.