A Sierra Nevada amb incògnites

  0
  48
  mireiabelmonte.jpg

  13/06/2015 – La lesió a l’espatlla que ha patit Mireia Belmonte ha trastocat la preparació de la nedadora badalonina de cara al Mundial de Kazan.

   

  Aquest cap de setmana comença al CAR de Sierra Nevada una de les concentracions en altura més importants de la temporada. Serà allà on els nedadors que integren l’equip de Fred Vergnoux, entre ells Mireia Belmonte, hauran d’aconseguir el punt òptim de forma per la disputa del Mundial (24 de juliol – 9 d’agost).

   

  En aquests moments, les condicions físiques que Belmonte tindrà a Kazan són una incògnita. La plusmarquista mundial podria no arribar en la millor forma possible, per culpa de les lesions a les espatlles que ha arrossegat des de fa mesos.

   

  Els problemes físics soferts per Mireia Belmonte han obligat la nedadora a disminuir la intensitat i el volum d’entrenaments des de fa més de cinc setmanes. Belmonte ja va competir a l’Open d’Espanya amb dolor, tot i que aconseguiria totes les mínimes pel Mundial

   

  “Si la Mireia guanya una medalla podrà dir-se que ha fet uns Mundials extraordinaris”, ha declarat Fred Vergnoux a diversos mitjans. La cautela, doncs, és màxima, ja que el principal repte de la badalonina és Rio 2016.

   

  La nedadora de la Salut espera recuperar el volum normal de treball a Sierra Nevada, tot i que els dos mesos que ha estat per sota del seu nivell habitual li poden passar factura a l’agost. La concentració al CAR s’allargarà fins al 7 de juliol i dos dies després es disputarà el campionat d’Espanya, cita que servirà per comprovar l’estat físic de Mireia Belmonte.

   

  Abans, però, Belmonte hauria de participar en el nacional d’aigües obertes que se celebrarà a Banyoles el pròxim cap de setmana. La doble medallista olímpica està inscrita en les proves dels 5 i els 10km i ha d’obtenir el bitllet per Kazan.

   

  A Rússia, la nedadora de Badalona hauria d’aconseguir classificar-se per la prova d’aigües obertes dels jocs olímpics, un altre dels objectius de Belmonte. De moment, la seva presència a Banyoles és tota una incògnita.