Ajuntament i entitats presenten una Festa Major d’Agost programada conjuntament

  0
  50
  festa major agost.jpg

  30/07/2015 – Els actes, que tindran lloc el 14 i 15 d'agost, giraran entorn de la cultura popular i comptaran també amb el tradicional Castell de Focs.

  L’Ajuntament de Badalona i la Comissió de Festes de la ciutat han enllestit ja el programa de la la Festa Major d’Agost que se celebrarà el divendres 14 d’agost i el dissabte dia 15. Una any més, Badalona es prepara per celebrar la seva Festa Major, en honor de la Mare de Déu d’Agost, patrona de la ciutat. Els actes giraran entorn de la cultura popular i comptaran també amb el tradicional Castell de Focs.

   

  Divendres: pregó, entitats i castell de focs

  La programació donarà el tret de sortida amb el pregó, divendres a les 19.30 a la plaça de la Vila, que precedirà la Gran Xeringa (20h): una traca de 500 metres que passarà pels carrers de la Costa i de Sant Anastasi unirà la plaça de la Constitució – antiga plaça de la Vila- i l’actual plaça de la Vila, on es dispararan 12 salves de morteret.

   

  Acte seguit, tindrà lloc la tanda de lluïment de les entitats, amb els Miquelets de Badalona, Badalona Bèsties de Foc, Diables de Badalona, Bufons del Foc, Grup de Diables Kapaoltis, Geganters de Badalona, Castellers de Badalona i Bastoners de Canyet. Tots plegats aniran des de la plaça fins al passeig de la Rambla, en cercavila, a través dels carrers del centre. Serà el preludi del castell de focs, que començarà a les 22 hores a la platja dels Pescadors. Després de la pirotècnia, la platja del Pont d’en Botifarreta es convertirà en escenari de concerts, amb les actuacions de Nashville Road, High Times, PD Badabronx.

   

  Dissabte: ofici, correfoc i bany de bèsties

  La festa s’aixecarà dissabte amb l’Ofici Solemne a Santa Maria (11.30h) per començar una jornada que continuarà amb la Ballada de Gegants, a la plaça de Barberà (13h). Mitja hora després, els gegants tornaran de l’Ofici en cercavila cap a la plaça de la Vila pels carrers del centre. A les dues, el vermut popular a la plaça de la Vila posarà punt i final al matí. Ja a la tarda, la Rambla acollirà la ballada de sardanes de Badalona Sardanista (19h). A partir de les deu de la nit, Badalona Bèsties de Foc, Bufons del Foc, Diables Badalona i Grup de Diables Kapaoltis posaran punt i final a la programació amb l’espectacle de foc i el bany de les bèsties i diables.

   

  Ajuntament i Comissió de Festes, colze a colze

   

  La Comissió de Festes de Badalona aplega més de 40 entitats d’arreu de la ciutat que porten molt de temps reclamant ser part activa de l’organització de les festes locals. Aquests darrers anys, la plataforma s’ha encarregat d’alguns actes que han complementat el programa elaborat per l’Ajuntament. El nou govern, però, ja ha transmès, a través de la seva regidora de Cultura, Laia Sabater, membre destacat del teixit cultural i de la comissió durant anys, la voluntat de fer pinya amb la comissió i organitzar conjuntament el cicle festiu de la ciutat.

   

  “Aquest govern es va comprometre amb la Comissió i aquest mateix agost ja s’ha treballat conjuntament en el programa de la Festa Major d’Agost 2015”, va explicar la regidora. Un programa amb un pressupost d’uns 14.000 euros. A partir de setembre es treballarà conjuntament per configurar la comissió, la seva organització i atribucions, i es començarà a plantejar el cicle festiu de l’any 2016.