Àlex Pastor (PSC): “La nostra relació amb el govern està malmesa i trencada”

  0
  54
  alex.jpg

  14/10/2016 – El PSC passa al PP la clau per, com diuen els 'populars', treure el “govern de la CUP”.

  Què conideren més greu del que ha passat aquests dies?

   

  Aquest govern porta tensant la corda molt de temps perquè sap que nosaltres amb el PP mai entrarem a governar. Però el fet de dimecres és molt greu. Han posat a Badalona en el punt de mira trencant una interlocutòria del jutjat. Aquest dijous han estat declarant a la Ciutat de la Justícia per aquest motiu. No podem recolzar, per responsabilitat, que un servidor públic vulneri la llei.

   

  Posa en perill el seu pacte de govern?

   

  Nosaltres no tenim un pacte de govern. Li vam donar suport en la investidura amb dues condicions: un programa social que gairebé compartíem i que hi hagués una neutralitat institucional amb el tema de la sobirania nacional que veiem que s’ha incomplert en moltes ocasions. Per tant, és Guanyem qui ha incomplert el pacte.

   

  Tot això passa quan l’alcaldessa es troba a Colòmbia, han pogut parlar amb ella?

   

  Hem pogut parlar, via whatsapp, i està sorpresa del rebombori i de la volada que està agafant aquest tema. Nosaltres li vam dir que la imatge de Badalona, que és una ciutat magnífica, havia quedat malmesa. Vam apostar per Dolors perquè era l’antítessi d’Albiol, però ara ens trobem el mateix espectacle però en l’altre costat.

   

  La dimissió de Téllez, com a gest de responsabilitat, calmaria els ànims o no hi ha marxa enrere en buscar una altra opció de govern?

   

  És un tema de fons. El veïns de Badalona no es mereixen aquesta imatge. Pots canviar una persona però el problema són les seves polítiques de grup. Recordem que Téllez va fer el gest però anava amb companys de partit i de govern i de l’alcalde accidental, Oriol Lladó d’ERC. Inicitiva s’ha desmarcat, com en altres ocasions, d’aquesta manera de fer política municipal.

   

  Hem escoltat en diferents mitjans que ha rebut trucades d’altres partits polítics donant-li suport …

   

  Hem rebut moltes trucades, no només d’altres partits. En breu seurem amb tots els partits (PSC, ICV, CiU, C’s i PP) per plantejar el millor per Badalona. Si una alternativa és la millor opció per Badalona no dubti que la tirarem endavant.

   

  En aquesta hipotètica alternativa es planteja donar suport al PP?

   

  No, mai. Si la resta de partits troben oportú que Badalona ha de canviar de govern explorarem les diferents alternatives però en cap cas passen per fer alcalde Xavier Garcia Albiol ni a cap membre del seu equip. Necessitem una alternativa que governi el que queda de legislatura sense espectacles.

   

  Per canviar el govern però, en algun moment s’han de posar d’acord.

   

  Si el PP vol treure del govern, com ells diuen, als independentistes radicals, han de facilitar una alternativa. Albiol ha de decidir entre els seus interessos o els de la ciutat.

   

  Quina seria la relació del PSC amb el govern si el PP no dóna suport a una nova alternativa?

   

  Si el PP no facilita un govern alternatiu serà Albiol el que estarà consolidant i legitimant el govern de la CUP. Seran còmplices del govern. La nostra relació amb el govern està malmesa i trencada.

   

  Tot això a pocs dies del Consell Nacional del PSC

   

  Núria Parlon i Miquel Iceta coincideixen en que el més important és el futur de la ciutat de Badalona.