Alumnes d’una vintena d’escoles elaboren reportatges que seran emesos a TV de Badalona

  0
  45
  File_000(3).jpeg

  12/09/2017 – El canal, que ha liderat el projecte educatiu, estrenarà el programa el proper dia 22.

  Televisió de Badalona va engegar el curs passat un projecte educatiu per a nens i nenes de 4t i 5è de primària per tal d’endinsar-los en el món audiovisual. Des del passat mes de gener, 19 escoles inscrites van elaborar un reportatge d'uns 10 minuts sobre algun aspecte destacat del seu centre.

   

  Els nens i les nenes han treballat des del brainstorming fins a l’edició de vídeo, passant per l’storyboard, la creació d’una escaleta, preparar un rodatge, gravar, etc. En total, més de 600 alumnes de Badalona han format part de la primera edició de “La nostra escola”. El resultat final es podrà veure a partir d'aquest mes de setembre a Televisió de Badalona.

   

  Gina de Tera, creadora i impulsora de “La nostra escola”, ha destacat l’important paper que ha jugat des del primer moment Internet. “Moltes són les persones que enlloc d’engegar l’aparell de televisor agafen el mòbil o la tablet per veure continguts audiovisuals. És per aquest motiu que “La nostra escola” ha estat molt present a la xarxa, oferint vídeomanuals amb algunes lliçons, però sobretot oferint breus reportatges de les visites que setmanalment he anat fent a les escoles”.

   

  Cada setmana, la Gina ha visitat els centres escolars, unes visites han servit per resoldre dubtes però sobretot per conèixer als alumnes i els mestres. “Cada escola és un món i a cada escola m’he trobat amb grans professionals del sector i amb uns nens i unes nenes amb moltes ganes d’aprendre i entusiasmats amb el projecte”, explica sorpresa. Cada escola ha escollit el tema lliurement i a la vegada ha treballat a la seva manera, fet que ha mostrat com una matèria com l’audiovisual es pot ensenyar de mil i una maneres: “És al·lucinant la capacitat de molts mestres d’ensenyar conceptes molt abstractes a nens tan petits”.

   

  Un dels fets que més destaca la creadora és el component social. “S’han inscrit escoles de tota la ciutat i algunes viuen unes realitats molt complicades i han trobat en aquest projecte una motivació extra per als nens i les nenes. Aquesta part és la més enriquidora perquè en el fons és igual el resultat, l’important és que hagin treballat en equip i hagin après que gravar no és apretar el botó vermell”.

   

  Televisió de Badalona estrenarà el proper divendres 22 de setembre, a les 19.30 hores, ‘La Nostra Escola’. El projecte educatiu torna aquest curs 2017-18 oferint a tots els centres escolars de Badalona la possibilitat de treballar el llenguatge audiovisual colze a colze amb la televisió local.