Badalona aprèn a estalviar energia

  0
  59

  22/10/2013 – La ciutat acull durant tota aquesta setmana diferents iniciatives encaminades a divulgar i promoure l'estalvi i l'eficiència energètica a l'administració pública.

  L’Ajuntament de Badalona, a través de Reactivació Badalona i el Gremi d’Instal·ladors del Barcelonès Nord i Baix Maresme, han organitzat l’Expo de l’Estalvi Energètic (e3), que té com a objectiu divulgar i promoure la utilització de les noves tecnologies en favor de l’estalvi i l’eficiència energètica a l’administració pública, a les empreses, als comerços i a la llar.

   

  L’e3 inclou la jornada tècnica, que es farà al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN), sota el títol “Com estalviar en la factura energètica municipal”; l’exposició Actuem amb energia, que es podrà veure al Centre Cívic Can Cabanyes de Badalona, i un conjunt d’activitats divulgatives sobre les energies renovables.

   

  La jornada (25 octubre) va dirigida a directius i tècnics municipals així com empreses instal·ladores que treballen per a l’administració local. La cloenda, que serà a les 14.15 hores, anirà a càrrec del director de Ahorro y Eficiencia Energética, del Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía, del Ministerio de Industria, Energía y Turismo, Pedro A. Prieto. Durant tot el matí hi haurà exposat al vestíbul del BCIN i a l’exterior de l’edifici productes de diferents empreses.

   

  Exposició al CC Can Cabanyes

  Un altre dels actes destacats de l’Expo de l’Estalvi Energètic és la mostra Actuem amb energia que es farà al Centre Cívic Can Cabanyes, del 21 al 25 d’octubre, de 10 a 14 hores i de 16 a 21 hores. L’exposició, itinerant i interactiva, mostra com, a partir d’un recurs que es troba a la natura, podem acabar encenent un llum; els avantatges i els inconvenients derivats d’aquest procés; com es pot veure influenciat per l’estalvi i l’ús eficient de l’energia en el nostre dia a dia, i com les administracions locals, nacionals i internacionals hi tenen un paper important.

   

  Setmana divulgativa i de sensibilització

  Durant la setmana del 21 al 25 d’octubre també s’ha organitzat un conjunt de tallers i xerrades dirigits als grups d’escolars de la ciutat de primària i secundària obligatòria (ESO), batxillerat i cicles formatius, però que també estan oberts a tots els ciutadans que estiguin interessats. Aquestes activitats es realitzaran a la Biblioteca Can Casacuberta, a la Nau3 de l’Escorxador i a l’edifici del Centre d’Aprenentatge per a la Transferència Tecnològica-CATT Gremi, situat a l’avinguda de la Comunitat Europea, 34, al barri de Montigalà, on es faran també les conferències.