Badalona compta amb un mural de l’activista Angela Davis

  0
  97

  En el marc de les accions pel 25N, Dia Internacional per l’Erradicació de la violència envers les Dones, el grup de dones de Badalona En Comú Podem va reivindicar el paper d’Angela Davis amb un mural a la cruïlla dels carrers Miquel Servet i d’Osca.

  Qui és Àngela Davis?

  Angela Davis és activista política nascuda a Birmingham, EUA, el 1944 que està considerada una de les grans lluitadores pels drets humans i contra la discriminació racial. Després de graduar-se a la Brandeis University, el 1965 va decidir estudiar filosofia a la Universitat J.W. Goethe (Alemanya Occidental), on va entrar en contacte amb el pensament marxista.

  Estretament relacionada amb el partit de les Panteres Negres, la seva afiliació al Partit Comunista dels Estats Units va suposar el seu acomiadament de la plaça de professora assistent de filosofia a la Universitat de Califòrnia que just havia obtingut aquest mateix any (1969). Entre les seves publicacions més rellevants hi ha llibres com ‘Dones, raça i classe’, ‘Democràcia de l’abolició: presons, racisme i violència’ o ‘la seva Autobiografia’. El 2021 va ser investida doctora honoris causa per la Universitat Pompeu Fabra.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí