Badalona es vesteix de groc i marxa per l’educació pública

  0
  ok.jpg

  02/09/2013 – La 1a Marxa per l'Educació Pública, iniciada el passat dia 24 al Ripollès, va arribar divendres a Badalona, darrera parada abans de finalitzar al barri de Sants de Barcelona.

  Badalona va ser divendres la darrera parada de la Marxa per l’Educació Pública, acte de protesta ciutadana impulsat per l’Assemblea Groga i iniciat a Ribes de Freser el passat dia 24, abans de finalitzar a Barcelona. Arribats des de Cerdanyola del Vallès, més d’un centenar de persones amb el color groc per bandera van aterrar a darrera hora del vespre a la plaça Pompeu Fabra, on els hi esperava una assemblea de la comunitat educativa local. Després de la rebuda, tots plegats es van dirigir a l’escola Lola Anglada del barri de Canyadó, on es van organitzar un sopar popular i un concert del grup badaloní Slap.

   

  El centre va servir de dormitori pels ‘marxaires’, que dissabte van encarar la darrera etapa de la ruta reivindicativa. Des de la plaça de la Vila, on es van congregar prop de 500 ciutadans, va arrencar la caminada, que va concloure a les festes del barri de Sants amb el recolzament de centenars de persones del món associatiu i reivindicatiu.

   

  Vuit dies, vuit etapes i 150 quilòmetres després, la comunitat educativa catalana va finalitzar un dels seus actes més representatius en la lluita per una educació pública sense retallades, en català, inclusiva i democràtica. Amb l’inici del nou curs tindran lloc noves manifestacions; la propera data, de moment, és el 19 d’octubre, quan es durà a terme una acampada groga a la platja de diferents poblacions.