Badalona estableix un sistema per pagar la zona blau amb el telèfon mòbil

  0
  39
  Pagament a través de mòbil de la zona blava.JPG

  21/09/2012 – Els usuaris poden pagar la quantitat exacte de minuts que aparquen el cotxe, ja sigui mitjançant una aplicació pels smartphones o un missatge o trucada pels mòbils convencionals.

  Badalona és la primera gran ciutat catalana que posa en marxa un nou sistema de pagament de zona blava a través de telèfon mòbil. L'innovador mètode existeix des de 2009, quan va ser instal•lat a Caldes d'Estrac, i s'utilitza a altres ciutats espanyoles com San Sebastià, a més d'altres països d'Europa i del món.

  El principal avantatge d'aquesta tecnologia, d'origen austríac, és que l’usuari no ha de treure cap tiquet imprès en paper, sinó que marca l’obertura del tiquet, i posteriorment, en el moment de marxar, la sortida, a través d’una aplicació disponible en un telèfon mòbil, tauleta electrònica o dispositiu similar. Per la seva banda, els agents de control de la zona blava estan dotats d’uns suports que registren l’operació i que permeten comprovar que el tiquet està pagat.

  Aquest sistema implica, doncs, una gran facilitat a l’hora de fer servir la zona blava, ja que evita la necessitat de disposar de monedes o d’una tarja de crèdit o dèbit i, a més, es paguen únicament els minuts utilitzats. D’altra banda, si l’usuari no pot arribar a l’hora prevista en què s’havia de treure el vehicle de la zona blava pot allargar l’estada a través de la mateixa aplicació, sense necessitat de desplaçar-se de nou fins al parquímetre.

  Els comerciants o les empreses situats prop de zones blaves, a més, poden pagar els tiquets dels seus clients, en una operació ràpida i sense complicacions, i com un element més per fidelitzar-los.

  Per obtenir aquest servei, els usuaris de les zones blaves de Badalona s’han de donar d’alta en el sistema i baixar-se l’aplicació , disponible per a IPhone o Android, i que és totalment gratuïta. La seva utilització té un cost del 10 per cent sobre la tarifa de la zona blava, destinat a cobrir els costos del servei. Això implica que el preu de l’hora d’aparcament passa de 1,23 a 1,35 euros. Si no es disposa d’un telèfon intel•ligent, es pot fer l’operació a través del telèfon 93 179 06 40 , o en la web www.prestoparking.com . El pagament es pot fer amb targeta o a través de domiciliació bancària.

  L'Ajuntament ha fet, amb la implantació d'aquest sistema, una forta aposta per les noves tecnologies, davant la creixent massificació del número d'smartphones.