Badalona i la seva croada contra l’escarabat morrut: 850 capturats des de setembre

  0
  Palmeres a talar.jpg

  31/07/2013 – L’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat ha realitzat durant aquest mes de juliol el segon tractament de fumigació de totes les palmeres de la ciutat contra l'insecte, unes 772 unitats.

  L’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat ha realitzat durant aquest mes de juliol el segon tractament de fumigació de totes les palmeres de la ciutat, unes 772 unitats. Durant l’any es realitzaran 3 tractaments preventius de fumigació més els tractaments curatius que es van realitzant a les palmeres afectades per la plaga.

   

  L’objectiu d’aquests tractaments és evitar la possible expansió de l’escarabat morrut i el deteriorament d’aquests exemplars.

   

  Per altra banda, es retiraran 8 exemplars de palmeres que no han sobreviscut als tractaments preventius i als tractaments pal·liatius que s’han anat realitzant per tal de poder recuperar-les. Algunes d’aquestes palmeres es venen tractant amb endoteràpia des del 2007 i posteriorment amb fumigacions, i s’han practicat diferents operacions de cirurgia i retirada de fulles.

   

  A més, l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat, seguint amb la lluita contra l’escarabat morrut, va instal·lar a finals de setembre del 2012, 26 trampes arreu de la ciutat per a la captura d’escarabats morrut amb l’objectiu d’estudiar la propagació d’aquesta plaga per la ciutat i capturar els exemplars que hi cauen evitant així que acabin infestant una palmera. Fins a l’actualitat, s’han recollit un total de 858 exemplars, dels quals el 90% són femelles. Els llocs on s’hi troben més exemplars són als barris del Mas-Ram i Montigalà. Un altre indret on s’hi ha trobat més concentració de l’insecte és al parc de Ca l’Arnús i Can Solei. Està previst que un cop s’hagi completat l’any d’estudi es puguin extreure més conclusions.

   

  La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, ha comentat que “els tractaments estan funcionant de forma satisfactòria donat que de les 772 unitats tractades, només 27 van ser diagnosticades amb atac de l’escarabat morrut i 19 unitats han sobreviscut amb els tractaments realitzats”. Egea ha volgut destacar que “des del darrer tractament de fumigació realitzat al primer trimestre de l’any, no s’ha produït cap nova infestació”. La regidora ha afegit que “l’estudi de seguiment de l’escarabat morrut ajuda a conèixer com es distribueix la plaga a la ciutat i té un efecte preventiu ja que aquests 858 exemplars capturats fins ara són animals que ja no arribaran a una palmera, no posaran ous i no es reproduiran”. Recordem que una femella d’escarabat morrut pot arribar a posar milers d’ous.