Badalona impulsa una campanya de seguretat per prevenir les estafes a gent gran

  0
  46
  Casal Bonavista.jpg

  05/04/2013 – La Guàrdia Urbana començarà la setmana vinent un cicle de xerrades als casals de gent gran de la ciutat per donar consells i informació i alertar dels robatoris i les estafes.

  L’Ajuntament de Badalona impulsa un nou programa de seguretat dirigit a la gent gran de la ciutat amb l’objectiu de fer arribar tota una sèrie de consells i informació per prevenir situacions de risc que posin en perill la seva integritat personal i evitar ser víctimes de l’acció dels delinqüents. La Guàrdia Urbana iniciarà la propera setmana un cicle de xerrades als casals de gent gran de en que explicarà la forma d’evitar els robatoris al carrer i als domicilis particulars amb un conjunt de recomanacions útils i senzilles d’entendre i també de portar a la pràctica.

   

  Un dels apartats en que els agents posaran un especial èmfasi és el que fa referència a les estafes ja que sovint la gent gran és un col·lectiu molt vulnerable que cau en els paranys dels estafadors. En aquestes xerrades, la Guàrdia Urbana destacarà la importància de no permetre l’entrada als domicilis particulars de desconeguts que no s’identifiquin legalment i de sol·licitar la presència policial davant de qualsevol dubte al telèfon d’urgències 112. Els agents explicaran detalladament els procediments utilitzats pels delinqüents en les estafes més freqüents: les estafes en piràmide i de loteria, els trilers, el tocomocho, l’estampita, el nazareno, l’instal·lador i el desnonat. També es dedicarà una part de la xerrada a comentar els casos d’estafes per internet.

   

  Els agents de la Guàrdia Urbana també donaran pautes sobre seguretat vial amb consells específics en el terreny de la prevenció de situacions de risc en els desplaçaments a peu per evitar accidents i atropellaments.

   

  La primera de les xerrades tindrà lloc la propera setmana al Casal de Gent Gran de Can Mercader i comptarà amb la presència de l’alcalde Xavier Garcia Albiol.