Badalona situa la taxa de contagis de la Covid-19 en la mitjana de Catalunya i més baixa que la majoria dels municipis del seu entorn

  0
  41

  Badalona, amb 95,47 casos per cada 10.000 habitants, té una taxa de contagis de la Covid-19 molt similar a la general de Catalunya (93,78) i menor que la majoria de la resta de municipis del seu entorn. Des de l’inici de la pandèmia s’han declarat 2.096 casos positius i 9.754 casos sospitosos de Covid-19, segons el darrer informe elaborat pel Servei de Salut de l’Ajuntament sobre l’evolució de l’epidèmia a la ciutat de Badalona.

  Aquesta taxa de 95,47 casos per cada 100.000 de Badalona es situa per sota de la província de Barcelona (98,52%) i de municipis com Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Sabadell, l’Hospitalet de Llobregat i Barcelona. Altres, com Montgat, Terrassa i Mataró, presenten dades amb taxes inferiors a la mitjana.

  Pel que fa a les residències i llars de gent gran a Badalona, després que s’hagin fet proves PCR al 100% dels professionals i de les persones residents, actualment estan lliures de casos positius 22 de les 23, amb l’excepció d’una residència amb dos casos que encara no han negativitzat el resultat de les proves PCR. D’altra banda, segons les dades de què disposa el Servei de Salut de l’Ajuntament, en el cas de Badalona el nombre de residents positius al llarg de la pandèmia s’ha situat entre el 8 i el 10%, “menor que l’impacte de l’epidèmia general sobre aquests centres, possiblement per la rapidesa amb què es van prendre mesures de suport a les residències (…) conjuntament amb la tasca feta pels mateixos gestors residencials”.

  Les dades posen de manifest un increment exponencial de la corba de contagis durant la segona quinzena de març. A principis d’abril, coincidit amb les mesures de confinament total, la corba es va aplanant i aquesta tendència es consolida durant el mes de maig amb una reducció significativa del nombre de nous contagis i dels positius per prova PCR amb una incidència acumulada els darrers 7 dies de 2,5 x 100.000 habitants.

  Les dades acumulades de casos positius per ABS (Àrees Bàsiques de Salut) posen de manifest també una incidència variable i desigual amb una incidència més gran en les ABS de Bufalà-Canyet, Martí Julià i Llefià i una menor en les de La Salut, Gorg i Sant Roc. Algunes de les variables que podrien explicar aquestes dades són: la densitat de població, l’envelliment demogràfic; aspectes socioeconòmics, la presència més gran de centres residencials en el seu territori, etc. Aquestes dades serveixen perquè les autoritats sanitàries puguin conèixer aquells territoris on intensificar les mesures de sensibilització i prevenció.

  L’informe conclou que a Badalona tots els indicadors epidemiològics assoleixen els nivells establerts pel Ministeri de Sanitat i el Departament de Salut per avançar en la nova normalitat.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí