Badalona treballa en un programa per controlar les cotorres

  0
  trafalgar_0.jpg

  31/10/2017 – L'ocell ha proliferat molt a zones de palmeres, com la Rambla o la plaça Trafalgar.

  Les cotorres argentines s’han convertit en un autèntic maldecap per molts veïns de Badalona. Zones com la Rambla o la plaça Trafalgar, i altres on hi ha palmeres, s’han convertit en un punt habitual on viuen aquests animals. El fort soroll, i també els excrements, són dues de les queixes més habituals.

  Les cotorres fan grans nius a les branques de les palmeres i provoquen desperfectes als arbres, el que suposa un perill pels vianants. Alguns veïns de la Rambla o del voltant de la plaça Trafalgar fa temps que reclamen un control d’aquests animals, que algunes persones ja titllen d'autèntica plaga. Les cotorres presenten una gran capacitat d'adaptació i no tenen depredadors naturals a la ciutat, per això durant els darrers anys han proliferat a tota l’àrea metropolitana.

   

  Segons expliquen els companys del Tot, fonts municipals asseguren que s’està engegant un programa de seguiment de la biodiversitat urbana per lluitar contra la presència d’espècies exòtiques o invasores de cara a l’any que ve. L’Ajuntament de Badalona s’està plantejant aplicar mesures de control per evitar que la presència d’aquests animals s’acabi convertint en un autèntic problema.

  Una especie que va arribar fa 40 anys

  Les cotorres argentines, una especie invasora que va arribar a Catalunya cap a la dècada dels 70, s’ha excés des de fa anys per tot el país. Aquests ocells fan nius, sobretot a les palmeres, i són molt sorolloses, sobretot l’horari diurn. Segons ha explicat l’Ajuntament, fins ara s’han eliminat els nius, quan s’esporguen les palmeres, però aquests animals busquen altres espais permestablir-s'hi. Des del consistori també es tiren endavant d’altres actuacions, com retirar els nius si aquests representen un risc per a les persones pel seu gran volum que pot caure o produir el trencament d’un arbre o palmera.