BSA confirma el creixement del virus de la grip a Badalona

  0
  90

  La situació a la ciutat es manté en línia amb les dades obtingudes a nivell català

  Salut ha registrat també un augment d’ingressos amb la COVID-19 a hospitals i una baixada del virus respiratori sincicial (VRS)

   

  Les dades de la darrera actualització setmanal del SIVI de Catalunya indiquen que es manté la tendència ascendent d’onada epidèmica de la grip. També s’ha registrat un augment d’ingressos amb la COVID-19 a hospitals i, per altra banda, una baixada del virus respiratori sincicial (VRS).

  Des de Badalona Serveis Assistencials (BSA) han confirmat a Badalona aquesta tendència assenyalada pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Malgrat consideren que és un escenari similar al que es troben altres anys, reconeixen aquest increment del virus de la grip. A més, insten a seguir les mesures preventives habituals per evitar contagis.

  A Catalunya, la grip continua sent el virus més circulant i la transmissió continua en ascens (45,2%), seguit del VRS (15,8%), que es manté en descens i del SARS-COV2 que continua estable (4,8%). Pel que fa a la COVID-19, el nombre de persones ingressades registra un ascens. Actualment hi ha 720 persones ingressades en llits convencionals, 176 més que la setmana anterior, i 24 persones ingressades a l’UCI, 11 més que la setmana anterior.

  D’altra banda, per prevenir la transmissió de les infeccions respiratòries, Salut ha recomanat i recordat unes mesures preventives habituals:

  • Rentar-se les mans adequadament i sovint.
  • Tapar-se el nas i la boca amb un mocador d’un sol ús en esternudar o tossir, i llençar-lo després a les escombraries.
  • Ventilar els espais tancats.
  • Usar mascareta si es tenen símptomes respiratoris i evitar el contacte amb persones fràgils mentre s’estigui malalt/a.
  • Limitar els contactes o quedar-se a casa si la persona es troba malament i consultar amb un professional sanitari si es tracta de persones grans o amb patologia crònica, o si l’evolució de la situació és dolenta.
  • Demanar cita per vacunar-se de grip i de COVID-19 si no es tenen les vacunes al dia.
  • La campanya de vacunació d’enguany és una òptima manera que tots els grups de risc es protegeixin i es defensin contra aquests virus estacionals propis de la tardor i l’hivern. La vacunació és accessible a tot Catalunya demanant cita a La Meva Salut, citasalut.cat o al CAP. És important ressenyar que les vacunes actuals de reforç per fer front a la COVID-19 s’han actualitzat per protegir de la variant XBB.1.5 òmicron, que s’ha demostrat que també funciona contra la BA.2.86 i els seus sub-llinatges, com el JN.1 que és actualment el més predominant, i que també confereixen protecció enfront de l’onada epidèmica de la grip.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí