BSA organitza un acte central commemoratiu pel Dia Mundial de la Salut Mental

    0
    141

    Salut Mental, Salut Mundial, Un dret universal i un treball transversal”, títol de l’acte central commemoratiu de BSA

    Aquest dimarts, 10 d’octubre, ha tingut lloc la taula rodona “Salut Mental, Salut Mundial, Un dret universal i un treball transversal” com a acte central de BSA amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental. La Sala d’Actes de l’Hospital Municipal de Badalona (HMB) ha estat l’escenari de la jornada que ha comptat també amb la presència d’autoritats locals i sanitàries, institucions i professionals del món de la salut mental i les addiccions.

     La conferència de Magda Casamitjana, directora del Pacte Nacional de Salut Mental, sobre els reptes de la salut mental a Catalunya ha obert l’acte que també ha inclòs diferents iniciatives que mostren com el treball transversal entre organitzacions i la resta d’agents és cabdal per a assolir un enfocament holístic i situar realment la persona al centre de l’atenció.

     L’Organització Mundial de la Salut (OMS) defensa que la pròpia salut es configura per múltiples determinants, alguns d’ells aliens al sistema sanitari i amb un alt component social. En aquesta línia, BSA, especialment els serveis de Salut Mental i Addiccions, fan front el repte de treballar des d’una perspectiva diferent i especialment de manera integrada. Aquesta transversalitat i diversitat de components – sanitaris, socials, educatius, en primera persona, esportius o d’aplicació de la tecnologia- ha estat el nexe en comú de les experiències presentades durant la jornada que ha organitzat BSA per la seva experiència i tarannà integral, amb el suport de l’Ajuntament de Badalona.

    La taula rodona d’experiències moderada per Esther Lobo, cap de Salut Mental i Addiccions de BSA, ha estat inaugurada per Dimas Ramírez que en primera persona ha apropat el seu recorregut personal i ara professional a l’audiència. Dimas ha passat de ser un usuari dels serveis de salut mental a ser-ne professional precisament per compartir i guiar altres usuaris en el camí de la recuperació, posant en valor l’experiència de la pròpia recuperació. Aquesta innovadora figura -peer to peer- és la clau dels grups d’ajuda mútua del SRC Badalona de BSA ja que la validació, la igualtat de rols afegeix autenticitat, proximitat i credibilitat a la tasca. Es tracta d’una figura nova que a BSA comença l’any 2019, essent de les entitats pioneres a Catalunya.

     La segona iniciativa presentada ha estat “AUTIS+“, un programa d’incorporació de les TIC amb finalitat terapèutica per als infants i joves amb Trastorns de l’Esfera de l’Autisme i altres trastorns associats a l’aïllament i la soledat. La nova iniciativa defensada per Alicia Esteban i Daniel López consolida l’aposta de BSA per la realitat virtual, rebrà la recaptació econòmica del sopar d’enguany organitzat pel Rotary Club de Badalona, la “Nit de Paul Harris”, que se celebrarà el proper 16 de novembre a l’Espai Titus de Badalona. El seu vicepresident, Joaquim Azofra ha fet una crida a la solidaritat assistint a La Nit de Paul Harris que tindrà lloc el proper 16 de novembre a l’Espai Titus de Badalona, per fer realitat AUTIS+. L’esdeveniment d’aquest any comptarà amb actuacions musicals i altres sorpreses. El preu del mateix és de 100 euros, que es podrà liquidar el mateix dia o mitjançant transferència al compte corrent ES40 0081 0024 8500 0157 4864 identificant-se com a assistent. També es poden realitzar donatius al mateix compte en qualitat de fila zero.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí