Caminada popular per commemorar el centenari de la Creu de Montigalà

  0
  54
  cruz.jpg

  28/09/2013 – La comissió organitzadora realitza demà un recorregut des de la parròquia de Santa Maria fins al monument.

  El proper diumenge, 29 de setembre, a les 10 del matí, es realitzarà una caminada popular que farà un itinerari des de la parròquia de Santa Maria fins la creu de Montigalà.

   

  Aquest acte forma part del cicle d’activitats organitzades per la comissió del centenari de la creu de Montigalà.

   

  L’excursió que es farà diumenge és molt accessible i vol recordar les sortides habituals que realitzaven en el passat les escoles de la ciutat a la creu de Montigalà, per complementar la formació i observar el paisatge privilegiat des del turó.

   

  Enguany, Badalona record que el 28 de setembre de 1913 es va inaugurar la creu de pedra de Montigalà amb motiu de les festes Constantinianes, que van culminar amb una gran processó dues setmanes més tard, el 12 d’octubre i amb la benedicció de la creu el 19 d’octubre.

   

  Per aquest motiu, s’ha constituït una comissió organitzadora que emergeix de la societat civil i que ha investigat en la història de la creu i pretén recuperar i dignificar l’espai del turó de Montigalà. Aquesta comissió proposa a la ciutadania un seguit d’actes que s’estan celebrant aquest setembre i finalitzaran l’octubre proper amb una exposició fotogràfica a la sala El Refugi.