Can Ruti donarà els seus excedents de menjar al Banc d’Aliments de Badalona

  0
  34
  IMG_0287.JPG

  16/06/2017 – És la primera iniciativa d’aquestes característiques que es realitza en un hospital de tercer nivell a Catalunya.

  L'Hospital Germans Trias ha signat un conveni tripartit amb Pont Alimentari, projecte coordinat per les fundacions Banc de Recursos i Rezero, i amb ARCASA, empresa que realitza el servei de cuina a l'Hospital, per donar els seus excedents alimentaris cuinats a l’entitat social badalonina Amics del Gorg Mar, que atén més de 600 famílies cada setmana. La iniciativa compta, també, amb la implicació d'Andròmines, l’entitat social que col·labora en la logística.

   

  L’experiència de totes les parts implicades en la gestió dels recursos alimentaris fa possible garantir les òptimes condicions de seguretat alimentària en tot el procés de recollida i distribució. Els aspectes de seguretat alimentària, que són claus, queden garantits en els protocols de funcionament per a la recollida, el transport i la distribució de les racions de menjar cuinat sobrants, que s’han elaborat seguint les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària.

   

  Aquesta és la primera iniciativa d’aquestes característiques que es realitza en un hospital de tercer nivell a Catalunya, i és un nou pas endavant de la implicació de l’Hospital Germans Trias amb el seu entorn.

   

  Premi Europeu de Prevenció de Residus 2015

   

  L’Hospital Germans Trias ja va ser distingit l’any 2015 amb el VI Premi Europeu de Prevenció de Residus pel projecte “Minimització de les dietes hospitalàries”. Aquesta iniciativa es va centrar en identificar les principals causes del malbaratament alimentari a l’Hospital, és a dir, les dietes servides però no consumides i es va aconseguir una reducció anual de més del 50%, evitant malbaratar 1.400 àpats, que suposa prevenir 910 Kg de residus orgànics cada any.