Circol, la cara. Sant Josep, la creu

0
    38
    Victòria del Circol contra el Martinenc

Circol, a Supercopa, i el femení de la UB Llefià, a Primera Catalana, van aconseguir dues victòries molt importants per assolir els seus objectius de mantenir la categoria. Per la banda contrària, el Sant Josep va certificar el seu descens, després de perdre el derbi contra Badalonés, i el Sant Andreu Natzaret es va complicar la permanència, després de perdre a casa contra el CN Terrassa.

Triomf per seguir a Supercopa
    Victòria del Circol que li pot donar el bitllet definitiu per seguir a la màxima categoria del bàsquet català. El Coto va superar al Martinenc (60-48). L’únic moment complicat del partit va ser en el tercer quart, però els badalonins van ser els clars dominadors. Marc Jerez (14p) va ser el millor, a més dels tres triples de Ramon Gotzens

L’Ademar es queda a les portes
    Maristes Ademar jugava a Barcelona un partit clau per desfer el triple empat que hi havia al capdavant de la classificació. Els badalonins van anar a remolc durant bona part del matx, però a l’últim quart, el marcador es va igualar. Marc Canillas va tenir el tir per forçar la pròrroga, i Marc Majoral va tenir el triple per assolir la victòria, la qual ser claretiana (65-63). Marc Canillas va ser el millor, amb 16 punts i 4/4 triples. Bona victoria de la Minguella contra l’Argentona per agafar el quart lloc de la classificació (59-51). Un parcial de 20 a 10 en el tercer quart va atorgar un gran avantatge als de Jaume Sala, aturant els intents maresmencs del darrer quart, Joan Balada (16p) va ser el millor jugador dels de Casagemes.

Descens del Sant Josep
    El Sant Josep ha certificat el descens a Segona Catalana després de perdre el derbi contra Badalonés (63-666). Els groc-i-liles van vendre molt cara la seva derrota contra el líder de la categoria, en un partit molt igualat, el qual fins i tot semblava poder-se decantar del costat parroquial durant el tercer quart. Amb el marcador empatat a 63, una cistella de Carles Sanabria, i un tir lliure de Ferran Crisol van decidir el partit, en uns darrers minuts de desencert per part de tots dos equips. Albert Burrel (16p) pels locals, Noè Albert (14p) pels visitants, van ser els jugadors més destacats. El Sant Anndreu Natzaret s’ha complicat molt la seva permanència, després de perdre un partit clau contra el CN Terrassa a la pròrroga (71-75). Els de Víctor Estévez tenien una gran oportunitat, jugant a casa contra un rival directe. Després d’una primera part de domini visitant, el SAN va igualar el matx, gràcies als triples de Nil López. Un triple d’Alex Viana semblava poder donar el partit als locals, però els egarencs van poder forçar el temps extra. Els quatre punts de Dani Peña no van ser suficients. Joan Corella va ser el més destacat amb 16 punts. La UB Llefià guanyava a la pista del Castellet (59-70) amb 18 punts d’Edgar Fernández. Els de David Viñas mantenen la lluita pel primer lloc amb Badalonés. Victòria per assegurar la continuïtat a la categoria del Circol B contra Castellar (78-57). Pol Diaz (15p) va ser el més destacat. Derrota de la Minguella B a casa contra Matadepera (67-77). Manel González (18p) va ser el millor jugador blau.

Victòria per l’esperança
    L’equip femení de la UB Llefià va obtenir la victòria contra el Tona (48-37). Aquest triomf pot ser vital per a les seves aspiracions de mantenir la categoria. Cristina Royo i Irene López van ser Claus per assolir diferències al marcador, acompanyades pels 10 punts de Júlia Riera. La Penya B es manté líder, després de guanyar a Sabadell (68-79), amb Carla Fuster (17p) com a millor jugadora. Gran victòria de la Minguella a la pista del CN Terrassa (45-57), en un gran últim quart de les noies de Jessi Garcia. Destaquen els 20 punts d’Eva Casas.

A la Segona Catalana masculina, aclaparadora victòria de l’ABB a Santa Susanna (42-83). Aquest triomf, combinat amb altres resultats, fa que els de Bufalà tinguin opcions d’ascens. Un d’aquests resultats va ser la victòria de l’Ademar B a Sant Feliu de Guixols, en un partit que va anar a la pròrroga, (67-68). El Badalonés B guanyava de forma clara a Lloret (60-94)