Ciutadans, PP i PSC critiquen la politització del dimoni escollit per les Festes de Maig

  0
  47
  eb83cb39-791e-445d-8d7b-d5a864894ec2.JPG
  L’elecció del Dimoni protagonista de les Festes de Maig de la ciutat ja ha rebut crítiques per part dels grups municipals de Ciutadans, PSC i PP. La figura, dissenyada pel badaloní Antonio Amador, es va triar mitjançant votació popular i fa al·lusió a la intervenció de l’autonomia catalana. En un apunt a Twitter, l’exalcalde i president del PP català, Xavier García Albiol, ha carregat contra la iniciativa: “que l’alcaldessa de la CUP vulgui contaminar amb la seva ideologia una tradició especialment dirigida als nens evidència en mans de quina fanàtics està Badalona “. El líder del PSC al municipi, Àlex Pastor, ha explicat en un altre apunt a Twitter que s’ha plantejat no participar en les Festes de Maig al veure la figura, però ho farà perquè no vol permetre que els independentistes “es quedin amb més símbols”. 
  Per part de Cs, el regidor Juan Miguel López va criticar el procés per triar la figura, va assegurar que el jurat no va ser  imparcial i ha lamentat que no hi hagués figures per votar d’altres tendències polítiques que no fossin sobiranistes. 
  Seguint aquesta tendència, també ha sorgit una iniciativa ciutadana: han creat un Change.org per demanar firmes per cancel·lar la cremada del dimoni. Ja s’hi ha sumat quasi 1.500 persones.
  El Govern, a favor
  En canvi, en un comunicat, el tercer tinent d’alcalde José Téllez va celebrar que s’hagi “recuperat el motiu crític i satíric de l’actualitat que ha representat el ‘Dimoni”, i va posar en valor el procés participatiu per a l’elecció.
  La figura estarà plantada l’1 de maig, esperant per ser cremada la nit de Sant Anastasi.