Dalt la Vila i Llefià es preparan per rebre la Setmana Santa

  0
  processo.jpg

  28/03/2013 – El casc antic de Badalona celebra aquesta nit la Processó dels Misteris; demà a la tarda és el torn de la Procesión del Santo Entierro, a Llefià.

  Després de la celebració de la Moixiganga el passat Diumenge de Ram a la parroquia de Santa Maria, Badalona viu entre avui i demà els moments culminants de les celebracions religioses locals de Setmana Santa. Aquesta mateixa nit, els carrers de Dalt la Vila s’apagaran i emmudiran durant la Processó dels Misteris, altrament coneguda com la Processó del Silenci. A partir de les 10 de la nit, i de la mà de la Parròquia de Santa Maria i de l’Associacó de la Processó de Dijous Sant, es duran a terme el Cant de la Passió, al recorregut pel casc antic de la ciutat i la Celebració de la Paraula a la façana principal de l’església.

   

  Tot i que es tracta d’una de les processons del silenci més antigament documentades, Badalona va recuperar la seva fa tot just 25 anys. Enguany, per això, els seus impulsors volen celebrar-ho i han editat un llibre i un DVD que recull la història de la celebració. La gala de presentació serà el proper 13 d’abril al Teatre El Círcol.

   

  Demà, els carrers de Llefià i La Salut també es preparen pels aromes de Setmana Santa. La Hermandad del Santísimo Cristo Redentor y Nuestra Señora de la Soledad de Llefià treuran de la Parròquia de Sant Antoni de Pàdua de Llefià la Procesión del Santo Entierro. A partir de les 18.30, els seguidors recorreran tot el barri al voltant de la figura principal de la cerimònia.