Descobreixen com predir trombosis en pacients amb càncer

  0
  70

  La trombòsi és la segona causa de mortalitat en malalts oncològics després dels tumors. L’Oncothromb permet predir la seva aparició

  Un pacient amb càncer sempre està exposat a un alt risc de patir un coàgul que obturi una vena o artèria: una trombòsi. Aquesta és la segona causa de mortalitat en malalts oncològics després dels tumors.

  Un equip d’investigadors de l’Hospital Sant Pau de Barcelona i del Gregorio Marañón de Madrid han creat una eina que evalua el risc de trombosi dels pacients i n’anavança el tractament: l’Oncotrhomb.

  L’Oncothromb és un indicador que combina dades genètiques i clíniques del pacient, permetent identificar el 34% dels malalts que patiran una trombosi i el 94% dels que no, als quals, per tant, no cal tractar amb anticoagulants que podrien provocar-los hemorràgies.

  Actualment ja existeix múltiple medicació, com l’heparina o els anticoagulants, per evitar la formació de trombòsi, però aquests fàrmacs tenen greus efectes secundaris i no es poden receptar de forma genèrica. Normalment s’administren si el pacient ja ha patit episodis previs de trombosi o té antecedents familiars. Cal destacar que més del 80% dels casos de trombosi en pacients amb càncer es desenvolupen en els sis primers mesos després de ser diagnosticats malaltia:

  El mètode utilitzat fins ara permetia identificar, en el millor dels casos, fins al 17% dels pacients amb risc de patir una trombosi, la meitat dels quals amb la nova eina.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí