Dos badalonins es preparen per fer la ruta en bicicleta Badalona-París-Londres-Bilbao-Badalona

  0
  35
  545796_126558340855673_259976995_n.jpg

  05/04/2013

  Els dos aventurers ja van fer Badalona-Roma el passat estiu i busquen superar-se amb un nou repte de 2.700 quilòmetres acabats amb la transpirenaica

  Diuen que el ciclisme és l’esport més dur que existeix.

  Els corredors han d’aguantar el cansament físic, però sobretot mental, de fer llarguíssimes etapes i ascensos molt durs sabent que l’endemà ho hauran de repetir.

   

  Hi ha dos badalonins amateurs que s’han impregnat de l’empenta d’aquest esport i gaudeixen amb els grans reptes que els permet plantejar el ciclisme.

  Són en Marc Guardiola i en Gerard Arenós, que l’any passat van aconseguir fer la ruta Badalona-Roma passant pels alps i coronant l’Alpe d'Huez, el Galibier i el Lautaret, els ports més prestigiosos del Tour.

  2150 km en 13 dies sobre la bicicleta per acabar tornant a Badalona amb un vaixell des de Civitaveccia.

   

  Aquest any s’han plantejat un repte que els exigeixi encara més: Badalona-París-Londres-Bilbao-Badalona.

  2.700 km per fer en 16 o 17 dies, i acabats creuant la transpirenàica abans de tornar a casa.

   

  Aquest cop el viatge es dividirà en dues parts.

  En la primera, la parella d’aventurers pretén fer els 1.200 km entre Badalona i París en una setmana d’etapes llargues. Després agafaran el ferri de Dieppe a Newhaven, visitaran Londres i viatjaran a Portsmouth per agafar un vaixell cap a Bilbao.

   

  Allà començarà la segona part del viatge, fins i tot encara més dura.

  De camí a casa creuaran els Pirineus passant per les cotes més famoses de la ronda francesa: el Tourmalet, Aspin, Peyresourde…

   

  No porten res més que la bicicleta, la tenda de campanya i un càmping-gas. Qualsevol lloc es bo per aturar-se a descansar una mica i per trobar comerços on comprar pa, tonyina, pasta i aliments per fer un àpat senzill amb el que porten.

  Calculen que l’aventura els costarà 2.000 euros entre els 2, una xifra que intenten sufragar amb l’ajuda d’algun patrocinador.

   

  En Marc és com el Superman de Badalona. A estones lliures és un superheroi que es cruspeix els Km corrent, nadant o amb bicicleta i en les hores centrals del dia s’amaga darrere unes ulleres de pasta per vendre ordinadors a l’FNAC.

  Precisament la seva relació amb aquests magatzems de la cultura els ajudarà en aquest viatge.

  A canvi, els dos esportistes s’aturaran als centres FNAC que trobin a França, que n’hi ha molts, per fer-se una foto i seguir explicant la història.

   

  En Gerard Arenós fa carreres de muntanya per l’Ayala Team, de la coneguda tenda de bicicletes Ayala que hi ha al carrer Baldomer Solà.

  Precisament en una d’aquestes carreres es van conèixer a finals del 2011 i van acabar fent el primer viatge a l’estiu del 2012.

   

  En Gerard sempre ha estat lligat a la bici però en Marc no. De fet ell és triatleta del C.N Badalona, però recorda que quan tenia 14 anys el seu pare li va regalar una Ordea Tuareg amb la que va començar a fer les primeres sortides, com la d’un dia d’estiu cap a Bufalà que va acabar sent una excursió no programada de 80 km. Segons ell mateix confessa, aquella sortida va ser l’inici de tot.

   

  El viatge es podrà seguir a www-diaro-de-bicicletas.blospot.com.es