Dos centres de BSA reconeguts pel compromís amb la lluita contra l’estigma en salut mental

  0
  35

  Els centres de salut mental d’adults Badalona 1 i 2, gestionats per Badalona Serveis Assistencials (BSA), han estat dels primers serveis d’arreu de Catalunya a aconseguir el segell “Compromís antiestigma”, un distintiu que atorga l’entitat Obertament per destacar i donar visibilitat als esforços “per abordar l’estigma en salut mental, subratllant el compromís i la dedicació dels serveis involucrats”.

  També han arrencat ja el procés per assolir aquest distintiu quatre centres més de BSA: els dos centres de salut mental infantil i juvenil, el Servei de Rehabilitació Comunitària Badalona i l’Hospital de Dia de Salut Mental d’Adults. En total, són 42 serveis de la xarxa de salut mental comunitària catalana els que s’han adherit a la iniciativa d’Obertament, dels quals 6 són gestionats per BSA.

  Per Obertament, “a través d’aquesta iniciativa es posa de manifest la importància de treballar col·lectivament per desterrar els prejudicis associats a la salut mental”.

   

  Segell Compromís Antiestigma

  Per rebre el segell de centre compromès amb la lluita contra l’estigma, i esdevenir així agents de canvi social, “cada servei ha de dur a terme una signatura del compromís, una avaluació prèvia del nivell d’estigma i una altra posterior a la intervenció per mesurar-ne l’efecte, la implementació d’una campanya de comunicació i la formació de tots els professionals: des del personal d’administració que atén des del tauler fins a personal mèdic, infermeria, psicologia i treball social”.

  Obertament “acompanya els serveis al llarg de tot el procés per tal que els requisits es duguin a terme de forma correcta i assegurar-ne la millora continua”. Un dels elements claus de “Compromís Antiestigma” és el desplegament a cada servei d’una campanya de comunicació interna i externa, que inclou materials -vinils, cartells, fullets i  jocs- adreçats a usuaris, acompanyants i professionals.

  El lliurament dels distintius va tenir lloc en el transcurs de la primera “Gala del Distintiu Compromís Antiestigma”, celebrada el vespre de dijous passat, 30 de novembre. BSA va recollir el segell dels centres de salut mental d’adults i un segell simbòlic per als serveis que estan en procés d’aconseguir el distintiu definitiu.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí