Dos quarts d’autopista i el millor Unicaja condemnen la Penya (84-90)

0
    26

06/12/2015 – Els malaguenys castiguen les preocupants mancances defensives del FIATC Joventut i forcen la tercera derrota seguida verd-i-negra.

Quan un rival superior juga al seu millor nivell és molt difícil competir. En la visita d’Unicaja a Badalona, la Penya podria comprovar de primera mà com n’és de complicat aturar la dinàmica de doble competició d’un bloc com el de Joan Plaza, confeccionat per arribar ben lluny a l’Eurolliga.

L’absència per paternitat de Hendrix semblaria no afectar les prestacions del joc interior del conjunt de Los Guindos. Malgrat encetar l’encontre patint un clar sotrac (7-0), Unicaja trobaria massa forats en la tova defensa verd-i-negra al llarg dels dos primers quarts. En només 20 minuts, el FIATC Joventut encaixaria 21 tirs de dos de 26 intents (21/26), la majoria dels quals vindrien en penetracions cuinades per la línia exterior malaguenya o bé en accions de pal baix de Kuzminskas.

En atac, el bloc de Salva Maldonado demostraria tenir l’encert necessari per competir contra un rival d’Eurolliga, tot i que la defensa no treballaria a un bon ritme d’activitat en un inici. Drame i Suton establirien bones connexions per impulsar l’avantatge inicial dels badalonins, el qual arribaria a ser de nou punts després d’una cistella del pivot guineà (19-10).

Amb la Penya controlant totalment el ritme del partit, les mancances defensives verd-i-negres farien acte de presència sobre el parquet. Kuzminskas començaria a imposar el seu físic davant Abalde i Paul, permetent  que l’equip de Joan Plaza completés un parcial de 0 a 9 per empatar (19-19). Per part local, una acció de pura màgia executada per Paul li salvaria el quart al FIATC Joventut, ja que l’aler s’inventaria un 3+1 espectacular des de 12 metres que posaria el punt final al primer parcial del duel (23-19).

Durant bona part del segon quart, la Penya viuria de l’encert exterior exhibit per l’aler d’Illinois i per Mallet. Les cistelles aconseguides pel duet nord-americà compensarien la molta anotació que Unicaja podria sumar penetrant de fora cap a dins. Després de l’enèsima acció individual de Paul (41-37), els malaguenys tallarien l’aixeta de punts del FIATC Joventut, fent un pas endavant en defensa i aprofitant les facilitats concedides pels locals per passar a dominar el partit.

Amb un triple de Smith, Unicaja podria sumar un nou parcial favorable de 0 a 8, el qual forçaria el temps mort de Maldonado (41-45). Sense pràcticament defensar com a bloc, sobretot a l’hora d’executar les ajudes a sota bàsquet, la Penya veuria com la situació es començava a complicar, sobretot després d’un 2+1 de Díaz que deixava els verd-i-negres set punts per sota (43-50).

En els dos minuts previs al descans, la Penya podria corregir part dels seus errors anteriors, aprofitant-se d’una tècnica xiulada sobre Suárez per retirar-se als vestidors amb plenes opcions de victòria (46-51). Calia començar a defensar en totes les línies, pensant en un hipotètic descens de l’encert exhibit durant els dos primers quarts.

Unicaja no frena

El pas pels vestidors no tindria un impacte negatiu en les prestacions que Unicaja estava demostrant a l’Olímpic. Jugant com un equip d’Eurolliga, l’equip de Plaza continuaria castigant la defensa del FIATC Joventut en situacions senzilles, amb Kuzminskas com a principal referent.

Sense Paul a pista, l’aler lituà no trobaria cap rival capaç de contrarestar el seu repertori ofensiu i podria anotar quasi a plaer en múltiples accions a prop de l’anella (50-63). La Penya perdria l’encert interior mostrant durant el primer quart, fet que duria el bloc de Salva Maldonado cap a una situació límit (51-65). Malgrat voler aguantar (60-70), Jackson no permetria que les diferències baixessin dels deu punts fins al final del període, anotant un darrer triple que gairebé deixaria l’encontre quasi sentenciat (62-77).

L’ex jugador del Barça oferiria un recital de fonaments en l’u contra u, liderant l’ofensiva d’un Unicaja que també hauria de viure algun moment de patiment. L’emergència de Brandon Paul i la pugna de Suton a la pintura donarien resposta a la millora defensiva protagonitzada pel FIATC Joventut en els últims minuts del partit, circumstància que ajustaria substancialment el marcador.

La Penya s’arribaria a situar a quatre punts (80-84) mancant menys de dos minuts, fet que encendria un Olímpic que havia estat hipnotitzat pel domini malagueny durant força temps. Al final, però, els homes de Salva Maldonado no podrien aprofitar les seves opcions, acabant de claudicar a causa de les accions completades per Thomas quasi al límit de temps reglamentari (84-90).

Els 25 punts de Paul no evitarien la tercera desfeta consecutiva de la Penya. Els badalonins, que ara afrontaran dos desplaçaments seguits a Sevilla i el Palau, es mantenen vuitens a falta que es completi la jornada (5/4).

Fitxa tècnica

FIATC Joventut (84): Sàbat (9), Llovet (6), Ventura (2), Suton (10), Miralles (1), Vidal (14), Drame (8), Abalde (3), Mallet (6) i Paul (25).

Unicaja (90): Jackson (18), Díaz (7), Markovic (2), Thomas (14), Díez (-), Suárez (6), Smith (12), Nedovic (6), Vázquez (8), Karahodzic (-) i Kuzminskas (17).

Parcials: 23-19 / 23-32 / 16-23 / 22-13

Rebots: Suton (10) / Thomas i Suárez (4)

Assistències: Sàbat (5) / Nedovic i Smith (3)

Incidències: partit corresponent a la novena jornada de la Lliga Endesa disputat al Pavelló Olímpic de Badalona davant de 4.987 espectadors.