El centre sociosanitari El Carme estrena una sala immersiva sensorial terapèutica

  0
  116

  BSA presenta EMOTIVA i AUTIS+, dues iniciatives que utilitzen la tecnologia de manera terapèutica en benefici dels usuaris

  Aquest divendres 29 de setembre, s’ha inaugurat la Sala Immersiva sensorial al Centre Sociosanitari El Carme (CSSC) per a l’abordatge no farmacològic de la malaltia d’Alzheimer i altres demències. El projecte “EMOTIVA, el poder de l’emoció” va ser escollit pel Rotary Club de Badalona per destinar-hi la recaptació del sopar solidari celebrat el 27 d’octubre de 2022. Conté una orientació molt innovadora especialment pel que fa a la teràpia immersiva, un terreny relativament verge amb molts possibles beneficis per la salut per les persones amb demències i/o altres patologies ja que aborda tres dimensions: la ment (psicoestimulació), el moviment (estimulació física) i l’emoció (sempre present i una garantia d’adherència al tractament).

  La sala que ha quedat inaugurada avui en presència de les autoritats municipals liderada per l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, la quarta tinenta d’alcaldia Àmbit de Comunicació, Fons Europeus i Protecció a les Persones, Rosa del Amo, la regidora delegada Àrea de Recursos Humans, Eva Guillen, el vicepresident del Rotary Club de Badalona, Joaquim Azofra i la gerenta de BSA, Pilar Otermin. La inauguració de la sala amb una placa commemorativa ha donat pas a la mostra a les autoritats de diferents projeccions audiovisuals que s’utilitzen en els diferents programes terapèutics, gràcies a la col·laboració amb l’empresa Broomx i també les realitzades en clau local amb Reallity Telling dins d’un altre projecte d’estimulació cognitiva per a pacients que actualment es troba en fase d’estudi.

  AUTIS+, el nou programa que rebrà el finançament del sopar solidari del Rotary Club de Badalona

  En el mateix acte, s’ha presentat “AUTIS+“, un programa d’incorporació de les TIC amb finalitat terapèutica per als infants i joves amb Trastorns de l’Esfera de l’Autisme i altres trastorns associats a l’aïllament i la soledat. La nova iniciativa que consolida l’aposta de l’organització per la realitat virtual, rebrà la recaptació econòmica del sopar d’enguany organitzat pel Rotary Club de Badalona, la “Nit de Paul Harris”, que se celebrarà el proper 16 de novembre, també a l’Espai Titus de Badalona.

  Uns gairebé 400 nens i joves dels Centres de Salut Mental Infanto Juvenil (CSMIJ) Badalona 1 i 2 es podran beneficiar progressivament d’aquest programa que permet complementar l’assistència a través de l’ús de la tecnologia de manera controlada i amb objectius específics en el seu tractament, com ara la facilitat d’intervenir en entorns simulats més controlables que els reals; la possible personalització de la intervenció, gravant escenaris de la vida real del jove, entre altres. La creació d’escenaris de simulació que ensenyin als pares, docents i persones neurotípiques, quina és la forma en la que els infants amb TEA veuen i viuen el món també es una de les fites del programa.

  L’abordatge inclou entre 6-10 sessions, individuals o grupals, i fins i tot autogestionades en el domicili, de freqüència setmanal. La temàtica dependrà dels objectius, que poden passar per ajudar a interpretar el llenguatge corporal, entrenar habilitats socials, disminuir l’ansietat social, millorar l’aprenentatge de normes socials, tolerar l’espera i la frustració, exposició graduada als estímuls sensorials o ajudar a la planificació i seqüenciació de les tasques. El propòsit final és augmentar l’accessibilitat al tractament, la reducció de l’administració de fàrmacs, la millora de la capacitat funcional dels nois i noies per la seva vida quotidiana i les seves relacions amb els altres, i també la millora de la satisfacció de les famílies amb el tractament.

  És per aquest motiu que els agents implicats han fet una crida a la solidaritat assistint a La Nit de Paul Harris que tindrà lloc el proper 16 de novembre, a l’Espai Titus de Badalona, per fer realitat AUTIS+. El preu del mateix és de 100 euros, que es podrà liquidar el mateix dia o mitjançant transferència al compte corrent ES40 0081 0024 8500 0157 4864 identificant-se com a assistent. També es poden realitzar donatius al mateix compte en qualitat de fila zero.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí