“El centre de BDN Capaç podria anar a l’antic camp de futbol de la Morera”

  0
  IMG_8168.JPG

  07/10/2016 – Parlem amb en el portaveu del col·lectiu “Salvem el Turó de l'Enric”, Jordi Bordanove.

  Salvem el Turó de l'Enric” és un col·lectiu format el maig de 2016. Sorgeix en pro de la defensa d'aquest turó en contraposició a la construcció d'un Mercadona al mateix turó, al barri de Morera. Juntament amb un altre col·lectiu ciutadà, la plataforma del “No al Mercadona”.

   

  Perquè fins ara no era conegut el Turó de l'Enric?

  Perquè no està cèntric i tampoc està a la muntanya. El fet de sortir a la llum el projecte de Badalona Capaç ha fet aixecar la veu. El Turó de l'Enric té una vessant medioambiental i també social. Des del col·lectiu hem volgut fer diferents accions per explicar aquest valor, portar a gent experta en l'àmbit ambiental que ens han explicat el seu coneixement sobre la importància d'aquest turó. Aquest espai serveix de corredor, hi ha una fauna determinada, valors geològics.

   

  Van en contra del projecte, no de l'entitat.

   

  Hem visitat les seves instal·lacions per conèixer en primera persona els seus problemes. Volem que millorin les condicions de les persones que formen part de la Fundació. Això si, posem en qüestió que aquestes noves instal·lacions hagin de malmetre un espai molt important per Badalona. Nosaltres també ens preguntem com potser que a la tercera ciutat de Catalunya no tinguem un espai on s'hi pugui instal·lar la Fundació sense malmetre un tresor com el Turó de l'Enric.

   

  Han plantejat alguna alternativa?

  Vam posar sobre la taula un espai al mateix barri de la Morera. Hi ha l'antic camp de futbol del barri que no s'utilitza. Tenim un espai, de més de 5.000 metres quadrats a tocar del turó, que podria ser un bon terreny per la Fundació.

   

  Hi ha un altre part del Turó de l'Enric que és propietat d'una immobiliària. Hi ha algun projecte?

   

  Ho desconeixem. No sabem si hi ha cap llicència donada. El Turó de l'Enric té una part de propietat pública, qualificada de zona verda, l'altra com a zona d'equipaments i l'altra zona urbanitzable. Hi ha un propietari que té comprada una parcel·la però sense que coneguem cap projecte. I després hi ha les altres parcel·les on s'hi hauria de fer aquesta requalificació urbanística i estan afectades pel projecte de Badalona Capaç. Nosaltres volem salvar tot el turó i que sigui un pulmó verd, juntament amb el Torrent de la Font. Potser un gran espai de lleure pels veïns de la Morera i de la resta de la ciutat.