El Círcol torna a portar el cinema al barri del Centre

  0
  64
  Patí butaques 1.JPG

  18/10/2013 – El teatre engega avui un cicle de projeccions de cinema que tindrà dues sessions els vespres de cada divendres; aquesta nit serà el torn de 'Lo imposible'.

  Fa ja quasi cinc anys des que els Picarol desapareguessin i deixessin el Centre de Badalona sense cinema. Ara, un lustre després, el Círcol ha decidit recuperar aquesta tradició cinematogràfica i enceta avui mateix un cicle de projeccions que tindran lloc els vespres de cada divendres. Sota el nom ‘Cinemaprop’, l’entitat badalonina vol omplir la mancança de cultura, de moviment i de consum que va deixar als carrers que envolten la plaça de la Vila el tancament del Picarol. I no ho farà sola. El projecte compta amb el recolzament dels comerciants de Badacentre i la plataforma de restauradors Forquilla Badalona.

   

  Per convertir el seu teatre en una sala de cinema, el Círcol ha instal·lat un equip de so digital de darrera generació i una pantalla de 8×4 amb alta definició. S’hi podran veure films estrenats ara fa un any. La peli que obrirà avui el cicle serà Lo imposible. De moment hi ha programades tres més (El nombre, La mujer de negro i Silencio de amor). La intenció és tenir, com a mínim, un any de continuïtat. Un cop arribats a aquest punt, i si la valoració és positiva, el Círcol intentarà consolidar-se com a sala de cinema. Això sí, sense el propòsit de competir amb les grans sales de la comarca.

   

  El Picarol comença a transformar-se en un gimnàs

  Ha passat molt de temps des del tancament dels Cinemes Picarol i no va ser fins fa uns dies que van començar les obres de remodelació que convertiran les instal·lacions en un centre esportiu. Les enormes lletres de l’entrada ja han estat retirades i els treballs s’allargaran durant tot el 2014. Serà a finals d'any quan, segons està previst, el grup de gimnasos Metropolitan obri les seves portes a Badalona. Encara que l'empresa no ha confirmat la disposició de les instal·lacions, l'entrada del nou centre seria pel carrer Sant Miquel, on estava situada la sortida d'emergència dels antics Picarol. La galeria de la plaça de la Vila donaria entrada a una zona comercial i independent del gimnàs, d'uns 1.500 emtres quadrats.