El Cryptshow homenatja l’escriptor H.P. Lovecraft amb una mostra

  0
  46
  Lovecraft7.jpg

  28/06/2014 – El Cryptshow Festival 2014 dedica enguany la seva exposició col·lectiva a H.P. Lovecraft, símbol de la literatura fantàstica.

  El Cryptshow Festival 2014 dedica enguany la seva exposició col·lectiva a H.P. Lovecraft, símbol de la literatura fantàstica. La sala d’exposicions del Centre Cívic Dalt de la Vila de Badalona acull, des d'ahir, l’homenatge de 16 autors que encara somien amb criatures de les profunditats i mons impossibles: David Jordan, Inés Ugalde, Benages i Pla, Joan, Sam Delgado, Toni Benages i Gallard, Marta Anais, Jaume Fibla, Javier Moreno, Eduardo Arroyo, Juan Rubí, José Miguel Álvarez, Sam, Mariona Tolosa i Sistere, Oscar Julve, Sónia Pellejero y Xavi Reñé.

   

  Howard Phillips Lovecraft va néixer a Providence (Estats Units) el 20 d'agost de 1890 i va morir en el mateix lloc el 15 de març de 1937 a l'edat de 46 anys a causa d'un càncer intestinal agreujat per la malaltia de Bright. Tres dies després, va ser enterrat al panteó del seu avi, en el cementiri de Swan Point. Va morir pobre i sense reconeixement. Cap làpida assenyalava la seva tomba. Va ser el Cercle de Lovecraft, un nodrit grup d'escriptors que van prendre prestat el seu imaginari, els qui van evitar que el nom i les històries de Lovecraft caiguessin en l'oblit. Fins i tot van crear una llegenda.

   

  Els seus textos, especialment els Mites de Cthulhu, han estès la seva influència en el temps i l'espai; en les novel·les, en les pel·lícules, en la música, en els videojocs, en els còmics i en els dibuixos animats. Fins i tot hi ha un manicomi que ret homenatge a una de les seves creacions: L'Asil Arkham.