El femení de la Penya torna a la Copa Catalunya dotze anys després

  0
  51
  Captura de pantalla 2017-06-27 a las 16.47.48.png

  27/06/2017 – El Divina Seguros Joventut inicia d’aquesta manera un projecte de més entitat amb el bàsquet femení, tal com va anunciar Juanan Morales quan va agafar la presidència.

   

  “Volem apostar pel bàsquet femení”. Aquesta va ser una de les declaracions d’intencions que Juanan Morales va projectar davant els mitjans de comunicació quan va iniciar el seu mandat com a president de la Penya.

   

  De les paraules s’han passat als fets, ja que el club ha treballat per obtenir una plaça per la pròxima edició de la Copa Catalunya, màxima categoria del basquetbol femení de Catalunya.

   

  Després de completar un bon any a Segona, quedant en cinquè lloc, Raúl Lorenzo tenia gairebé tancat a un equip pensat per ascendir a Primera, però l’acceptació del Divina a Copa va trastocar els plans del tècnic.

   

  “S’han donat algunes renúncies i el club ha estat atent per demanar i negociar la seva entrada a la competició”, detalla l’entrenador verd-i-negre. En l’etapa del BBC, el Divina havia jugat a Primera Catalana quan la Copa femenina encara no existia. El club, però, no disputava la màxima categoria catalana des de feia 12 anys, ja que l’últim curs va ser el 2004-2005.

   

  Després que Penya i BBC tornessin a unir els seus camins la temporada 2012-2013, ara s’obre un nou camí que ha de convertir Badalona com una nova plaça clàssica de la Copa Catalunya.

   

  De buscar l’ascens a mantenir-se

   

  La idea del Divina Seguros Joventut és lluitar per “consolidar l’equip en la categoria”. Si se sortia a Segona Catalana, “l’objectiu hauria estat l’ascens”, però ara caldrà centrar-se en la “permanència”.

   

  Raúl Lorenzo s’ha hagut de moure ràpidament per confeccionar un nou equip competitiu. De fet, la setmana passada va dirigir entrenaments amb més de 20 jugadores per anar confeccionant el nou planter. De les jugadores pensades per competir a Segona només es quedaran Clara Espinosa i Eva Garcia i també hi haurà alguna júnior que farà el salt. 

   

  “M’ha sabut molt greu, perquè algunes noies havien desestimat marxar a clubs de Primera, però sortir a Copa ens ha obligat a moure moltes coses”, reconeix Lorenzo.

   

  La pròxima temporada, doncs, la Penya iniciarà un projecte enfocat cap al mitjà termini. “Tornem a ser un equip nou i necessitarem treballar molt. El vestidor haurà de tenir clar tot el procés que cal seguir i no perdre la calma si es comencen a sumar derrotes”, adverteix l’entrenador del Divina.

   

  Segons Raúl Lorenzo, la millor notícia de competir a Copa és el salt de qualitat que podrà experimentar el planter. “Hi ha molta qualitat. Inclús m’arribaria a dir que tenim alguna jugadora amb capacitat per arribar a Lliga Femenina 2. Les júniors i les cadets interessants podran entrenar amb el sènior per millorar i generar identitat. A mitjà termini la majoria de la plantilla ha de sorgir de la base i ha de ser de Badalona”, sentència.