El gerent de l’Hospital Municipal deixa el càrrec enmig de les protestes dels treballadors

  0
  47
  IMG_6319.JPG

   11/07/2014 – La decisió del Doctor Llopar coincideix amb les mobilitzacions dels treballadors, que des de fa setmanes reclamen el 5% de sou retingut entre 2010 i 2013.

  El gerent de Badalona Serveis Assistencials, empresa pública que gestiona l’Hospital Municipal i altres centres sanitaris de la ciutat, el Doctor Josep Ramon Llopart, deixarà el càrrec la setmana vinent. Així ho va decidir a finals de la passada setmana i així s’ha confirmat aquests dies, quan el propi gerent i el govern local han acordat una sortida i buscar una nova via d’administració de l’ens sanitari.

   

  Llopart, que va agafar les regnes de le gerència fa cosa d’un any, ha pres aquesta determinació enmig d’una situació complicada dins de BSA. Recordem que, des de fa uns dies, els treballadors de la institució local han iniciat protestes per reclamar el 5% del sou que els va ser retingut entre 2010 i 2013, uns 7 milions d’euros en total. La conjuntura podria haver estat el detonant que hagi portat al gerent a deixar el càrrec. Segons explica el vicepresident del Consell d’Administració de BSA, Ramon Riera, el Doctor Llopart, que va ser nomenat perquè era una persona de la casa, ha compaginat l’activitat sanitària amb la gestió i aquesta darrera ha resultat “desbordant”.

   

  “La gestió administrativa en aquests temps difícils l’ha de portar una persona que no tingui perfil mèdic sinó de gestió. Serà una etapa nova que al mes de setembre ha d’estar més o menys consolidada”, ha explicat Riera. El Doctor Llopart, per la seva part, continuarà exercint com a Cap de Servei de Cirurgia General. En tot moment, el vicepresident del Consell ha volgut deixar clar que “no hi ha hagut cap tipus de discrepància ni enfrontament”, i que Llopart no ha estat “cessat ni ha dimitit”.

   

  Pel que fa al deute de 7 milions amb els treballadors, i tal i com es va acordar fa un parell de setmanes, 3 seran liquidats en dos terminis aquest juliol i al novembre. “Per a la resta, estem camí de trobar solució i si la Generalitat compleix amb els seus compromisos la podrem trobar”, ha assegurat Riera.

   

  La coordinadora del Districte 3 també deixa el càrrec                                                      

   

  La setmana passada també es va conèixer que la fins ara coordinadora del Districte 3 –Pomar, Bufalà, Morera…- no continuarà treballant per al govern local. Maite Bahí, càrrec de confiança del PP, hauria decidit deixar de ser la coordinadora dels barris de la zona nord de la ciutat per motius estrictament personals, segons fonts municipals.