El govern inicia la creació del servei d’acollida d’urgència per a persones desnonades

  0
  42
  IMG_9951.JPG

  29/11/2017 – El Ple aprova la creació de la nova infraestructura administrativa que servirà per agilitzar i regularitzar a tots els nivells la contractació d'allotjaments temporals per a Serveis Socials.

  L'absència d'un parc públic d'habitatge obliga a l'Ajuntament a recórrer a sistemes poc pràctics quan es troba amb casos de famílies que es queden sense llar. Un dels més habituals és el de costejar allotjament temporal a pensions o negocis d'hostaleria de la ciutat, una mesura, però, que no resulta gaire eficient a nivell administratiu ni econòmic, i que el govern vol regularitzar.

   

  Des de Serveis Socials es porta mesos avisant que la situació a l'àrea s'esta fent insostenible, i un dels motius es que el Consistori es queda sense opcions per allotjar famílies. El nombre de llits disponibles és limitat i tramitar d'urgència el pagament d'una pensió suposa tràmits molt pesats que no són ràpids ni endreçats.

   

  És per això que el govern vol impulsar un servei d'acollida d'urgència per a aquests casos, que pugui gestionar de forma global la bossa d'allotjaments disponibles que tingui l'Ajuntament i que regularitzi els pagaments a través d'un concurs públic. Això ajudarà a agilitzar tots els tràmits i a que els negocis privats cobrin més àgilment,expliquen fonts municipals.

   

  En qualsevol cas, es tracta d'un pedaç fins que Badalona no pugui disposar de pisos propis per fer front a aquest primer reallotjament d'urgència.

   

  El Ple aprova un crèdit per a invertir en polítiques d'habitatge

   

  El ple d'aquesta setmana també ha aprovat la constractació de tres préstecs a llarg termini amb tres entitats bancàries diferents, per un valor total de 15 milions d'euros. Recordem que el govern va tancar el 2016 amb un superàvit que va poder destinar a eixugar deute municipal, fet que ha permés ampliar la capacitat d'endeutament del Consistori.

   

  Aquesta nova situació ha possibilitat, expliquen des del govern, demanar nous crèdits amb millors condicions. Dels 15 milions, 8 seran els que es destinaran a l'adquisició de pisos per crear un parc públic; altres 5 es destinaran a expropiacions; 750.000, a adequació d'edificis patrimonials; 750.000 seran per a la redacció de projectes de ciutat i 500.000, per a millorar instal·lacions esportives.