El govern recupera el 75% de les fonts d’aigua públiques

  0
  50
  Font Badalona.JPG

  14/02/2017 – Durant el 2016 s'han reparat una cinquantena, i està previst reparar 24 més properament

  Badalona disposa a dia d'avui del 75% de les seves fonts d'aigua després que durant el 2016 es reparés una cinquantena. Recuperar totes les fonts va ser una de les promeses inicial del govern en començar el mandat, però es van trobar amb dificultats econòmiques i amb una situació de manteniment precari, segons van assegurar.

   

  A principis del passat any, 113 fonts de les 251 que existeixen es trobaven fora d'ús. Bona part de les fonts inutilitzades presentaven un conjunt d’avaries en el seu funcionament, aixetes en mal estat; fuites importants; i els efectes produïts per actes vandàlics. També presentaven unes evidents mancances en el seu estat de conservació i manteniment, així com bona part dels desaigües embossats.

   

  Actualment, resta pendent l’adjudicació dels treballs per recuperar 24 fonts més, de les quals nou presenten greus avaries, per a la qual cosa s’ha previst una inversió de 60.000 euros. També s’ha gestionat una comanda de més 21.500 euros per a disposar d’un estoc de material, inexistent anteriorment, per a la reparació i el manteniment de les fonts.

   

  Dins de les actuacions del servei de manteniment s’ha gestionat també la reducció del cabal d’aigua contractada a 5 fonts, que era molt superior al necessari, de manera que el canvi de contracte amb la companyia subministradora permetrà rebaixar el pagament per consum.

   

  Una vegada finalitzin les operacions de recuperació i posada en marxa de les fonts, restaran pendent les actuacions que tenen un caràcter més estètic com és el pintat o repintant.

   

  Un any i mig després de l’inici d’aquest mandat, el 75% de les fonts ja funcionen a Badalona. L’objectiu és que al llarg d’aquest mandat totes estiguin en servei i que tinguin un manteniment adequat”, afirma el regidor d'Espais Públics, Francesc Duran.