El Museu de Badalona ret homenatge a famílies que van patir la repressió franquista

  0
  44
  acte museu.jpg

  13/12/2017 – L'acte va comptar amb testimonis i experts històrics i psicològics.

  El Museu de Badalona ha acollit aquest dimarts un acte d’homenatge a algunes de les famílies que van patir la repressió franquista. Emmarcat dins el programa de Memòria Històrica, l’acte va comptar amb el testimoni d’Araceli Pena Sanz (néta d’Alfonso Sanz, desaparegut després d’haver estat assassinat el 1947 a les muntanyes de Sierra Morena).

   

  També hi va participar Anna Miñarro, psicòloga clínica, psicoanalista i codirectora de la recerca Trauma psíquic i transmissió intergeneracional, que va exposar aquest treball científic que ha servit per analitzar els efectes emocionals que, setanta-cinc anys després de la guerra del 36, encara arrosseguen els familiars de les víctimes.

   

  L'acte també va comptar amb el catedràtic d’Història de la Universitat de Barcelona i Comissionat de Programes de Memòria de l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Vinyes, i l’alcaldessa Dolors Sabater. Un breu recital de poesia i actuacions musicals a càrrec de Dolors i Araceli Sanz, i de la Societat Coral la Badalonense van tancar l'homenatge.