El Museu de Badalona ret homenatge als seus donants des de 2009

  0
  45
  Museu de Badalona - exposició.JPG

  22/06/2013 – Aquesta setmana s'ha inaugurat una exposició amb tots els articles que la institució cultura ha rebut en donació des de l'any 2009.

  Aquest dimecres es va inaugurar al Museu de Badalona l’exposició Fem museu. Objectes i documents donats al Museu, una mostra on es poden veure els objectes i els documents que s’han incorporat al fons de l’equipament des del 2009 fins a l’actualitat gràcies a les donacions que han fet particulars, empreses i entitats de la ciutat.

   

  Entre les peces que s’hi exposaran, de molt diversa tipologia, destaquen el mobiliari modernista de la pastisseria Ventura; una mostra de barrets i ornaments de cerimònia per al cap, dissenyats i confeccionats per Conxita Salla Pallàs; una mostra de la important col·lecció de rajoles i peces arqueològiques donades per Francesc Cairó; un dibuix original dels germans Josep i Pere Santilari, collages de Joaquim Sarriera, gravats d’Alexandre Cardunets i documents de l’arxiu del poeta i traductor Joan Argenté.

   

  Aquests i altres objectes i documents, que han estat part de la història de famílies, entitats i empreses badalonines, serviran per explicar la història social, econòmica, artística i de la vida quotidiana de la ciutat.

   

  Durant l’acte d’inauguració es va fer un reconeixement a tots i totes les les donants.

   

  La mostra es podrà veure al Museu de Badalona fins diumenge 15 de setembre, de dimarts a dissabte de 10 a 14 i de 17 a 20 hores i diumenge de 10 a 14 hores. Els dilluns i els dies 15 d’agost i 11 de setembre, l’exposició romandrà tancada.