El Museu de Badalona se suma un any més a la Nit dels Museus

  0
  43
  museu.JPG

  17/05/2013 – La nit de dissabte, més de 60 centres artístics de Barcelona i la seva àrea metropolitana obren en horari nocturn i ofereixen visites, activitats i tallers gratis.

  La ‘Nit dels Museus’ tornarà a inundar Barcelona i la seva àrea metropolitana de cultura la nit del proper dissabte. Es tracta d'una iniciativa promoguda pel Consell d'Europa en la que participen fins a 40 països. A Barcelona, enguany s’hi sumen 62 centres artístics, dividits en sis zones diferents, que oferiran múltiples activitats, exposicions, concerts i tallers, tot de forma gratuïta.

   

  Al Museu de Badalona es podran visitar en horari nocturn (de 19 a 1h) les Termes i el Decumanus, la Casa dels Dofins i el Jardí de Quint Licini, al compàs de la música interpretada per alumnes del Conservatori de Badalona i de la poesia eròtica i amorosa d’autors llatins, recitada per Odile Arqué i Marçal Font. Es podrà visitar, també en horari nocturn, l'exposició El sexe a l'època romana.

   

  Al subsòl del Museu de Badalona s'hi conserven 3.400 m2 de restes de la ciutat romana de Baetulo, un conjunt excepcional tant per l'extensió que té com per l'espectacularitat d'alguns elements i la seva innovadora museografia. Es poden veure les termes i seguir un itinerari pels principals carrers de Baetulo.

   

  Aquest any, com a novetat, es podrà participar en un concurs a través de Twitter i Instagram, mitjançant l’aplicació oficial pel mòbil. Tanmateix, es podrà seguir l’actualitat de l’esdeveniment amb el hashtag #bcnesmuseu. Més info a https://www.bcn.cat/lanitdelsmuseus.