El nombre d’usuaris de l’Oficina de Turisme augmenta un 58% el primer semestre de 2014

  0
  57
  Oficina Turisme Badalona.jpg

  15/07/2014 – Un total de 4.990 persones han utilitzat els serveis de l’Oficina de Turisme durant el període comprès entre l’1 de gener i el 30 de juny; un 70% són els propis badalonins.

  El nombre d’usuaris de l’Oficina de Turisme de Badalona ha augmentat en un 58 per cent durant els primers sis mesos de l’any. Un total de 4.990 persones han utilitzat els serveis d’informació, difusió i atenció turística de l’Oficina de Turisme de Badalona durant el període comprès entre l’1 de gener i el 30 de juny de 2014. Es dóna la circumstància que una bona part dels usuaris de l’oficina, un 70,45%, són els propis badalonins; gairebé un 9% procedeix de Barcelona; un altre 9 és de la resta d’Espanya i un 7,63% han estat estrangers. Cal tenir en compte, pel que fa a aquesta darrera dada, que el primer semestre de l’any correspon a un període turístic de temporada baixa.

   

  La regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme, Rosa Bertran, ha explicat que “el govern de Badalona està treballant amb l’objectiu que la ciutat consolidi la platja i els seus punts d’interès turístic com a destinacions que puguin atreure més visitants; i en aquesta mateixa línia van també esdeveniments com la Shopping night i la Badalona Summer Festival”. Bertran, considera que “el factor principal de l’augment d’usuaris ha estat el trasllat de l’oficina al Centre Cultural El Carme, situat en un lloc molt més visible i més proper al ciutadà, així com l’ampliació de l’horari d’atenció al públic, que inclou caps de setmana i festius”. En aquest sentit, Rosa Bertran ha explicat que el percentatge d’usuaris de cap de setmana de l’oficina de Turisme correspon a un 26,7% del públic semestral.

   

  En aquest augment de visitants també ha influït de manera important la coincidència en el mateix edifici de l’Oficina de Turisme amb la nova sala d’exposicions que hi ha ubicada a la planta baixa del Centre Cultural El Carme. De fet, les consultes més freqüents a l’Oficina de Turisme han estat relacionades amb les dues exposicions que hi ha hagut en aquesta sala durant el 2014 corresponents a la Fundació Sorigué i a l’artista Tom Carr. Concretament, el 15,15 % dels visitants s’han interessat per aquests temes.

   

  Els usuaris també s’han adreçat a l’Oficina de Turisme amb consultes relacionades amb la visita a les Termes Romanes i el Decumanus, la fàbrica de l’Anís del Mono i la ruta audioguiada pel centre històric de la ciutat. Cadascun d’aquests punts d’interès turístic han aplegat un 8% de les consultes ateses a l’oficina.

   

  Pel que fa als esdeveniments i actes d’aquest primer semestre de 2014, els que han generat més consultes han estat les Festes de Maig, seguides de la relacionades amb el Festival romà Magna Celebratio i el Festival Internacional de Màgia-Memorial Li-Chang. També s’han atès preguntes relacionades amb l’oci urbà i amb el transport, com les connexions de la ciutat amb Barcelona.

   

  Seguint la tendència de creixement d’usuaris, el servei d’audioguia de la ruta turística pel centre històric també n’ha incrementat el nombre en un 90,40 per cent en relació al mateix període de l’any passat, sobretot gràcies a l’augment del nombre de grups interessats en fer aquesta ruta.