El Pont del Petroli podria reobrir a finals de setembre

  0
  35
  IMG_0789.JPG

  08/09/2017 – Les obres avancen a bon ritme, tot i haver trobat danys adicionals que suposaran un petit sobrecost.

  Les obres de reparació del Pont del Petroli van començar a finals del mes de juny i els operaris hi han estat treballant durant tot aquest estiu. Els banyistes han pogut veure el moviment constant al pantalà, on s'ha utilitzat una bastida suspesa per als treballs que s'ha anat desplaçant des de terra cap al mar, a mesura que avançaven.

   

  A dia d'avui ja han acabat les tasques submarines, s'ha rehabilitat la protecció de les pilones i s'han recol·locat els elements per evitar l'erosió del mar. Durant el transcurs de les obres, l'empresa ha constatat que finalment han hagut d'afrontar més afectacions de les que estaven previstes, i que suposaran un increment de la inversió, no superior al 10% de la xifra inicial, de poc més de 200.000 euros.

   

  La previsió és que el pont pugui estar llest a finals d'aquest mes de setembre, tal i com va avançar el Diari de Badalona el passat mes de març. No obstant, apunten des del govern, la reparació està subjecta a l'estat del mar, ja que la bastida que s'utilitza per als treballs s'ha de despenjar per fer-la avançar, i es tracta d'una operació delicada que no és gens fàcil si hi ha onades.

   

  Els treballs afronten ara la substitució de les baranes i les fustes, un dels danys més visibles, sobretot a la plataforma final del pont. També la recol·locació d'una de les últimes peces del pantalà, que va ser desplaçada uns 5 centímetres durant el temporal. A més de les reparacions, es millorarà l'accessibilitat, es col·locarà il·luminació i elements per evitar actes vandàlics.