El PP demana explicacions per la contractació de l’empresa d’una persona del PSC

  0
  44

  18/02/2013 – El govern local afirma que hi van haver "irregularitats" en el procés i que la justícia va anular l'adjudicació; el PSC assegura que tot es va realitzar transparentment, que l'empresa encara treballa a dia d'avui per l'Ajuntament i que el PP vol treure draps bruts d'on no n'hi ha.

  El govern municipal del Partit Popular ha demanat explicacions al PSC sobre la contractació, el 2005, de l’empresa d’una dirigent socialista per a la defensa jurídica de l’Ajuntament. Segons afirma l’executiu encapçalat per Garcia Albiol, al grup d’advocats d’Anna Villena, representant del PSC davant la Junta Electoral Provincial a les Eleccions al Parlament de Catalunya del 2012, li va ser adjudicat el concurs, per un valor de 600.000, “tot i no ser l’oferta més econòmica”.

   

  Les altres dues empreses jurídiques que es van presentar van interposar un recurs contenciós administratiu “en considerar que s’havien produït irregularitats en el procés”. El passat abril, el Tribunal Suprem anul·lava la contractació del 2005, encara que l’empresa d’Anna Villena va tornar a guanyar el concurs d’adjudicació el 2009.

   

  Des del PSC badaloní asseguren que no hi va haver cap irregularitat i que l’oferta, al concurs del 2005, va ser degudament analitzada i escollida per tècnics municipals d’àmbit jurídic. Manifesten, a més, que el grup d’advocats en qüestió està format per tres socis, i que només una d’ells, Anna Villena, té vinculació amb el PSC.

   

  Els socialistes locals veuen en la denúncia pública del PP un intent de treure draps bruts que no existeixen perquè, diuen, l’empresa d’Anna Villena va tornar a ser escollida de forma transparent el 2009 i ha estat assessorant jurídicament la corporació municipal els darrers anys. Encara que el govern local afirma que el contracte “ja no és en vigent”, el PSC recorda que fa unes setmanes, una advocada del propi bufet acompanyava el regidor Miguel Jurado en la seva declaració als jutjats badalonins pel cas de la hermandad rociera La Esperanza.

   

  “Estan començant a fer d’oposició de la oposició”, consideren els socialistes.